Menu

Opnieuw gecertificeerd op hoogste trede op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen

dinsdag 5 december 2023

De Nederlandse uitzendorganisatie is voor de tweede keer geaudit voor de Prestatieladder Sociaal Ondernemen en voldoet wederom aan alle vereisten voor het behalen van het PSO keurmerk. Actief Werkt! behaalt net als afgelopen jaar Trede 3 en dat betekent dat de uitzender koploper is als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Er zijn meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij Actief Werkt! dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. Daarmee levert Actief Werkt! op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Actief Werkt! stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Roel Steenland, operationeel directeur Techniek bij Actief Werkt! geeft aan: “Het PSO keurmerk onderschrijft onze visie op arbeid. Wij willen actief bijdragen aan een duurzame arbeidsmarkt voor iedereen die kan en wil werken. Opleiden is een belangrijk onderdeel van onze strategie. We investeren in de mens en hebben dit jaar honderden uitzendkrachten opgeleid en omgeschoold. Wij sluiten niemand buiten en maken geen onderscheid in onze werving, selectie of behandeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ben er dan ook trots op dat dit opnieuw erkend is met een trede 3 certificering op de PSO ladder. Vanuit alle drie de uitzend-labels hebben wij meerdere voorbeelden van flexkrachten met PSO status die we hebben bemiddeld naar werk. Zo hebben we bij het Techniek-label in samenwerking met het UWV medewerkers in de groenvoorziening, leerling schilders en starters in de techniek kunnen plaatsen. Bij het Inhouse-label hebben we in samenwerking met Flora Holland veel Oekraïense uitzendkrachten aan het werk en bij het MKB-label zijn diverse assemblage medewerkers met PSO-status geplaatst. Ongelijkheid verminderen zien wij als een van onze belangrijkste taken als arbeidsbemiddelaar, nu en in de toekomst.”.


Over Actief Werkt!

Actief Werkt! is al meer dan 25 jaar actief in de uitzendbranche. Met 71 vestigingen in Nederland, bemiddelt Actief Werkt! praktisch en technisch geschoolde werknemers naar banen voor korte of langere tijd. Actief Werkt! biedt dagelijks werk aan ruim 6.500 flexkrachten.

De organisatie is onderdeel van de internationale Actief Group, een van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa met aanwezigheid in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken.