Menu

Tweede landelijke flexkracht verkiezing van start

maandag 17 september 2018

Actief Werkt! uitzendbureau roept bedrijfsleven op om flexkrachten te koesteren in krappe arbeidsmarkt

Breda, 17 september 2018 – In de huidige krappe arbeidsmarkt zijn flexkrachten belangrijker dan ooit. Jaarlijks vult de uitzendbranche maar liefst 10% van de banen in Nederland, in totaal gaat dat om 800.000 banen. Uitzendbureau Actief Werkt! vindt dat flexkrachten voor deze bijdrage de waardering moeten krijgen die ze verdienen en organiseert daarom voor het tweede jaar op rij de landelijke verkiezing voor de beste flexkracht van het jaar. De komende periode gaat Actief Werkt! uit het totaal van ruim 6.000 eigen krachten, per regio flexkrachten nomineren. Op 8 november 2018 wordt na een stemwedstrijd een landelijke winnaar aangewezen die een jaar lang de titel Superkracht 2018 mag dragen. 

In de gespannen arbeidsmarkt van nu staat de werknemer steeds meer centraal. Bedrijven zijn bewuster bezig met thema’s als goed werkgeverschap. Maar toch blijkt uit diverse onderzoeken dat flexkrachten zich nog altijd minder gewaardeerd voelen dan vaste medewerkers. Ook blijkt uit recent onderzoek* dat werkgevers prioriteit geven aan het scholen van vaste medewerkers boven flexkrachten. Een onverstandige keuze, vindt Ronald Kardol, Directeur Actief Werkt! “Als je flexkrachten onvoldoende waardeert en niet in ze investeert zijn ze sneller geneigd om over te stappen naar een andere werkgever. Dan kun je als bedrijf dus minder snel op ze rekenen als je ze nodig hebt, je bent ze kwijt.”

 

Krappe arbeidsmarkt

Flexkrachten worden nog regelmatig vergeten in de waardering die werknemers nu krijgen, vindt Actief Werkt! De flexibele schil levert juist een belangrijke bijdrage aan de arbeidsmarkt, het stelt bedrijven onder andere in staat om snel op veranderende marktontwikkelingen in te spelen. Daarom roept de uitzender het Nederlandse bedrijfsleven op om openlijk meer waardering te tonen voor hun flexkrachten.

 

Die waardering is van groot belang, zegt Kardol: “Het werven van goed personeel is al een grote uitdaging maar het stuk dat daarna komt, het behouden en binden van je werknemers, is minstens zo lastig. Daarom is het in deze krappe arbeidsmarkt belangrijker dan ooit om je flexkrachten te koesteren. Zij zijn belangrijk voor de groei van veel bedrijven.”

 

Superkracht van het Jaar

Alle lokale vestigingen van Actief Werkt! kunnen vanaf vandaag tot vrijdag 12 oktober hun favoriete flexkracht aandragen die kans maakt op de landelijke Superkracht Award 2018. Als de superkrachten bekend zijn kan iedereen in Nederland van 29 oktober tot en met 6 november via een stempagina stemmen op zijn/haar favoriete Superkracht, waarna op 8 november de winnaar bekend wordt gemaakt. De winnaar van vorig jaar, Amine Mancour Billah (32), de dansende vuilnisman uit Venlo, zal dan het stokje overdragen aan de flexkracht die er in 2018 uitsprong. De winnaar wordt beloond met een reischeque en zakgeld.

 

Voor vragen of meer informatie, kunt u contact opnemen met: Marianne de Bruijn (De Bruijn PR) via marianne@debruijnpr.nl of +31(0)6-14441398. Of met Erik Pijnenburg (Actief Werkt!) via erik.pijnenburg@actiefwerkt.nl of +31(0)6-41361661.