Menu

Ilonka Drenker nieuwe CEO Actief Werkt!

vrijdag 22 december 2023

Op 1 januari 2024 treedt Ilonka Drenker (53 jaar) aan als Chief Executive Officer bij Actief Werkt! in Breda. Drenker neemt het stokje over van CEO Ronald Kardol die na negen jaar Actief Werkt! met pensioen gaat. Ilonka is sinds 1996 werkzaam in de uitzendbranche en maakte in 2017 de overstap naar Actief Werkt! in de rol van Operationeel Directeur. Als CEO wordt zij verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie in Nederland. Dit betreft niet alleen de bestaande labels, ook wordt gekeken naar gerichte aankopen die de positie van Actief in Nederland verder versterken. De uitzendorganisatie heeft vestigingen in vijf verschillende landen en is in Nederland actief met drie labels: Actief Uitzendbureau, Actief Inhouse Services en Actief Techniek.

In de afgelopen zes jaar heeft Drenker als Operationeel Directeur gezorgd dat het Actief Uitzendbureau label is gegroeid van 27 naar 43 vestigingen met een goed rendement. “In Nederland staat een goede basis en dus zochten wij iemand die de cultuur en het bedrijf kent om Ronald Kardol op te volgen en zo onze groeiambities in goede banen te leiden en de ingezette strategie voort te zetten. Die persoon vonden wij in Ilonka”, zegt Mark Maesen, CEO van Actief Group. “Haar jarenlange ervaring en kennis van de uitzendbranche, alsook haar ondernemende karakter en enthousiaste en energieke stijl van leidinggeven maken haar een geschikte leider voor deze volgende fase”.

Drijvende kracht achter groei en succes
In haar vorige rollen heeft Drenker bewezen een drijvende kracht te zijn achter groei en succes. Het vak heeft ze geleerd bij ASA Student in Utrecht, waarna ze doorgroeide in diverse management functies. Voordat ze bij Actief startte vervulde ze ruim acht jaar directiefuncties bij zowel Creyf’s als Unique. Drenker over haar aanstelling als CEO bij Actief Werkt!: “Ik kijk enorm uit naar het verder uitbouwen van onze labels, waarbij we het aantal vestigingen verder willen uitbreiden. Met de opening van meer locaties benadrukken we onze visie waarin iedereen van betekenis is op de arbeidsmarkt. De cultuur binnen Actief, die persoonlijk en ondernemend is en gericht op samenwerking, sluit goed aan bij mijn persoonlijke waarden. Ook is er veel aandacht voor de groei en ontwikkeling van onze collega’s. Dat is voor mij de reden dat ik deze stap met enthousiasme zet!”.