Menu

Hoe schrijf je een goed cv?

Heb jij een leuke baan gezien? Een goed cv kan je helpen! Jouw cv geeft een indruk van wie je bent en wat je hebt gedaan. De kunst is om jezelf goed te laten zien. Welke banen heb je eerder gehad, bij welke bedrijven heb je gewerkt en welke opleidingen of cursussen heb je gevolgd? Onze intercedenten zien dagelijks vele cv’s binnenstromen. Zij weten dat een goed cv het verschil kan maken tussen een uitnodiging voor een gesprek of een afwijzing. 


Je cv is een kort overzicht van jouw ervaringen op het gebied van werk en scholing. Het moet snel leesbaar zijn en overzichtelijk. Uitgebreide informatie kun je kwijt in je motivatiebrief of licht je toe tijdens het sollicitatiegesprek. We verzamelden tips van al onze onze intercedenten voor een goed en compleet cv.

Overzichtelijke indeling cv

Het is belangrijk dat je cv snel en gemakkelijk leesbaar is. Door te werken met tussenkopjes zorg je voor overzicht. Een compleet cv bevat in ieder geval de volgende informatie:

Je contactgegevens

Je wil natuurlijk wel dat ze je goed kunnen bereiken. Vergeet dus niet je telefoonnummer(s) en mailadres op te nemen. En check deze op typefouten, het zou zo jammer zijn...  Ben je alleen op bepaalde momenten goed bereikbaar? Zet dat er dan ook bij. 

Je werkervaring

  • Noteer de bedrijven waarvoor je hebt gewerkt en in welke functie.
  • Vergeet niet te vermelden wanneer je hier hebt gewerkt (van/tot).
  • Schrijf kort je taken en verantwoordelijken per functie op. Kort is hier het toverwoord. Bewaar de uitgebreide toelichting tot aan het sollicitatiegesprek.
  • Begin met je huidige of laatste baan en ga zo terug de tijd in.

Je opleidingen

  • Vermeld de opleidingen en cursussen die je na de basisschool hebt gevolgd.
  • Vermeld per opleiding of je een diploma of certificaat hebt behaald en in welk jaar.
  • Ook hier werk je terug in de tijd, begin met je laatst gevolgde opleiding of cursus.

Je vaardigheden

  • Spreek je vloeiend Spaans? Vermeld het onder jouw vaardigheden op je overzichtelijk cv. Dat geldt voor talen die je goed spreekt maar ook voor je ervaring met bijvoorbeeld computerprogramma’s of machines.
  • Je hobby's
  • Onze intercedenten zijn benieuwd naar wie jij bent. Vertel iets over je hobby’s en interesses.

Wel of geen foto? 

Een foto is geen must, maar maakt je cv wel net wat persoonlijker. Als je een foto op je cv zet, zorg dan dat hij scherp is. Gebruik een pasfoto en geen vakantiefoto of feestfoto. 

Mocht je meer tips willen over het maken van een creatief cv? Neem dan gerust contact op met onze vestiging bij jou in de buurt.

Lees ook onze tips over het schrijven van een goede sollicitiebrief of het voeren van een sollicitatiegesprek?