Menu

Wil jij een huis kopen?

donderdag 16 februari 2017

PerspectiefverklaringInmiddels hebben tientallen flexcollega's een perspectiefverklaring ontvangen vanuit Actief Werkt! Hiermee kunnen zij een hypotheek aanvragen bij hun bank. De perspectiefverklaring kijkt naar jouw toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt.  Daarnaast hechten de geldverstrekkers ook belang aan het oordeel van ons als werkgever over de (toekomstige) inzetbaarheid van jou, als uitzendkracht. Dat doen we onder andere door een kritische blik te werpen op jouw cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken met jou. 

Een perspectiefverklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Soms is een werkgeversverklaring voldoende. Je kunt je hierover laten voorlichten door jouw hypotheekadviseur.

Spelregels voor het aanvragen van een perspectiefverklaring

• Jij bent op het moment van de aanvraag minimaal 1 jaar werkzaam bij Actief Werkt!
• De doorlooptijd van een aanvraag is maximaal 3 weken (tellend vanaf het moment dat jij als uitzendkracht alle benodigde stukken hebt ingeleverd).
• Een volledig en goed dossier (referenties, beoordelingen, gesprekken) leidt niet automatisch leidt tot de afgifte van een perspectiefverklaring omdat het perspectief op de arbeidsmarkt kan tegenvallen.
• Om boetes te voorkomen is het belangrijk dat je wacht met het kopen van een huis totdat je de perspectiefverklaring in je bezit hebt..
• De perspectiefverklaring is na uitgifte een half jaar geldig.
• De perspectiefverklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het gaat om ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.

Meer weten over de aanvraagprocedure?

Neem contact op met uitzendbureau Actief Werkt! via de vestiging bij jou in de buurt.