Menu

Pinksteren en je salarisbetaling

maandag 25 mei 2020

Het houdt niet op met al die officiële feestdagen; nu staat het Pinksterweekend weer voor de deur. Er zijn gevolgen voor je salarisbetaling, hier praten we je bij. 


Je salaris één dag later

Pinksteren valt op zondag 31 mei en op maandag 1 juni. Je salaris van de week er voor, zou je normaal gesproken op dinsdag 2 juni ontvangen. Omdat op maandag de banken gesloten zijn, wordt dat nu één dag later: je krijgt je salaris op woensdag op je rekening.Heb je recht op doorbetaling van feestdaguren met Pinksteren?

Sinds de nieuwe cao voor uitzendkrachten, is deze regeling in jouw voordeel veranderd. We kijken terug of de dag waarop de feestdag valt, normaal gesproken een werkdag voor je is. Als je in de afgelopen 13 weken minimaal 7 keer op deze dag hebt gewerkt, dan heb je recht op doorbetaling.


Wanneer krijg je de feestdaguren van Pinksteren op je rekening?

Deze uren krijg je later dan je gewend bent. Normaal gesproken zou je ze met de salarisbetaling van de week daarna krijgen. Door het handmatig toetsen of je recht hebt op doorbetaling, krijg je deze feestdaguren met de salarisbetaling van de week dáárna.  Als je recht hebt op doorbetaling van 2e Pinksterdag, krijg je dit salaris dus op dinsdag 16 juni.

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan aan je contactpersoon van Actief Werkt!

Naar contactgegevens