Menu

Koningsdag & bevrijdingsdag en je salarisbetaling

maandag 20 april 2020

Koningsdag en Bevrijdingsdag staan weer voor de deur. Koningsdag is een officiële feestdag, Bevrijdingsdag is dat één keer in de vijf jaar, en dat is dit jaar het geval. Veel mensen hebben een extra vrije dag. Deze feestdagen hebben gevolgen voor je salarisbetaling. Wat precies de gevolgen zijn, lees je hieronder. 

 

Je salaris één dag later

Koningsdag valt op maandag 27 april, Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei. Omdat de banken die dagen gesloten zijn, loopt je salarisbetaling één dag vertraging op. Je krijgt in beide weken je salaris op woensdag. 


Heb je recht op doorbetaling van feestdaguren?

Niet voor iedereen is 5 mei automatisch een extra vrije dag. Dat verschilt per cao. Als je zeker wil weten of jij recht hebt op een vrije dag, kun je dat nakijken in de cao van het bedrijf waar je werkt, of je kunt het navragen aan je contactpersoon bij Actief Werkt!.

Als 5 mei voor jou een officiële extra feestdag is, dan heb je recht op doorbetaling als dinsdag normaal gesproken ook een werkdag voor je is. Je hebt recht op doorbetaling van Koningsdag als maandag normaal gesproken ook een werkdag voor je is. Sinds de nieuwe cao voor uitzendkrachten, is deze regeling in jouw voordeel veranderd.  Als je in de afgelopen 13 weken minimaal 7 keer op deze dag hebt gewerkt, dan heb je recht op doorbetaling.


Wanneer krijg je de feestdaguren op je rekening?

Deze uren krijg je later dan je gewend bent. Normaal gesproken zou je ze met de salarisbetaling van de week daarna krijgen. Door het handmatig toetsen of je recht hebt op doorbetaling, krijg je deze feestdaguren met de salarisbetaling van de week dáárna. 

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan aan je contactpersoon van Actief Werkt!

Contact opnemen met Actief Werkt!