Menu

Je salarisbetaling en de feestdagen

vrijdag 20 december 2019

De feestdagen staan weer voor de deur! Of je nu vrij bent, of moet werken; de feestdagen hebben gevolgen voor jouw salarisbetaling. Welke dat zijn lees je hier. 

 

Wanneer wordt je salaris uitbetaald?

Je salaris van week 52, dat is de week van kerst, krijg je net als altijd één week later op dinsdag. Dat is dus op oudjaarsdag, dinsdag 31 december. Heb jij met kerst niet gewerkt, maar wél recht op doorbetaling van feestdaguren? Dan krijg je die uren op 2 januari op je rekening gestort. Je salaris van week 1, dat is de week van nieuwsjaarsdag, krijg je ook gewoon net als altijd één week later op dinsdag. Dat is dus op dinsdag 7 januari. 

Of je recht hebt op doorbetaling van feestdaguren lees je hieronder. 

 

Heb jij recht op doorbetaling van feestdaguren?

De regels hierover veranderen per 30 december 2019. Dan gaat namelijk de nieuwe cao voor uitzendkrachten in. Voor de aankomende kerstdagen geldt dus een andere regeling dan voor nieuwjaarsdag. 

Kerstdagen
Kerst valt op woensdag en donderdag dit jaar. Ben jij verplicht vrij? Als deze dagen jouw vaste werkdagen zijn, heb je recht op doorbetaling. Daarvoor wordt dertien weken terug gekeken. Heb jij in die dertien weken steeds op die dag gewerkt? Dan krijg je gewoon betaald. 

Nieuwjaarsdag
Als uit je contract niet duidelijk blijkt of de dag waarop nieuwjaarsdag valt (woensdag) voor jou een werkdag is, dan krijg je doorbetaald als je in de dertien weken voorafgaand aan nieuwjaarsdag minimaal zeven keer op woensdag hebt gewerkt. 
Dat is de nieuwe, gunstigere regeling die met ingang van 1 januari 2020 geldt bij feestdagen. 

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan aan je contactpersoon van Actief Werkt!

 

Contact met een contactpersoon van Actief Werkt!