Menu

In je joggingbroek naar een sollicitatiegesprek?

dinsdag 2 augustus 2016

Times New Roman-gebruikers, wees gewaarschuwd! Dit lettertype kan écht niet meer voor je cv. Bloomberg uit New York onderzocht welke fonts wel of niet passend zijn voor je curriculum vitae. We geven je de absolute (no) go’s, je bent gewaarschuwd.

Door: Kyra Joosen

Volgens experts toont het Times New Roman-lettertype een gebrek aan inspanning en aandacht. Werkgevers kunnen bij het zien van dit lettertype al snel denken dat je niet zorgvuldig bent en je brieven met weinig aandacht tikt. Vergelijk het met een joggingbroek binnen lopen bij een sollicitatiegesprek… Dat zegt genoeg toch?

Simpel en Clean

Helvetica komt als glansrijke winnaar uit de bus. Helvetica is neutraal en dat voelt professioneel en eerlijk. Wil je iets unieker? Bijvoorbeeld als je solliciteert op een modieuze, hippe job, dan is Didot ook geen verkeerde keuze. Maar wel een tikkie overdressed, dames. Met Helvetica zit je altijd safe. Ben je liever iets meer uitgesproken? De ‘neef van Helvetica’ heeft een wat zachter gevoel. Proxima Nova voelt namelijk wat ronder en is inmiddels een hit onder de cv’s. Heb je inmiddels een hele lijst aan werkervaring en opleidingen? Lettertype Garamond is lekker leesbaar en gemakkelijk voor het oog te volgen.

We leven niet meer in oma’s tijd

We weten echt wel dat je de sollicitatiebrief achter je laptop hebt getikt en niet achter een typemachine. Mocht je dus niet solliciteren op een functie bij een antiekwinkel, vermijd het lettertype Courier.

Sorry, wat zeg je, Comic Sans? Prima voor een sollicitatie bij de CliniClowns maar wil je serieus genomen worden, vermijd dit olijke lettertype.

In tijden van emoji

Enigszins verbaasd maar experts zeggen dat het toch echt kan, het gebruik van emoji in jouw cv. Denk bijvoorbeeld aan een duim omhoog om aan te geven dat jouw Engels uitstekend is. Maar om nu een kat met hartjes voor de ogen te plaatsen…Heeft dat voor jou toegevoegde waarde?

welk lettertype voor jouw cv