Menu

De Perspectiefverklaring

maandag 3 september 2018

Hoe werkt het, wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je de verklaring aan?

De Perspectiefverklaring kijkt naar jouw toekomstige mogelijkheden om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een analyse van jouw arbeidsmarktpositie. Daarnaast hechten de banken ook belang aan het oordeel van het uitzendbureau over jouw (toekomstige) inzetbaarheid. Dat doen we onder andere door een kritische blik te werpen op jouw cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken.

Het is belangrijk om te weten dat een perspectiefverklaring niet hetzelfde is als een werkgeversverklaring. In sommige gevallen is een werkgeversverklaring voldoende. Informeer eerst bij je hypotheekadviseur wat jij nodig hebt.

Aanvraag perspectiefverklaring

Voorwaarde om een perspectiefverklaring aan te vragen is dat je op het moment van de aanvraag minimaal 1 jaar werkzaam bent bij Actief Werkt!. De doorlooptijd van een aanvraag is maximaal 3 weken. Hou er rekening mee dat een volledig en goed dossier (referenties, beoordelingen, gesprekken) niet automatisch leidt tot de afgifte van een perspectiefverklaring omdat het perspectief op de arbeidsmarkt kan tegenvallen.

Om boetes te voorkomen is het belangrijk om te wachten met het kopen van een huis totdat je de perspectiefverklaring in je bezit hebt. De perspectiefverklaring is na uitgifte een half jaar geldig.

De perspectiefverklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het gaat om ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.

Je vraagt de perspectiefverklaring aan via Mijn Actief.