Menu

Belangrijke informatie over je salarisbetaling rond de feestdagen

maandag 18 december 2017

kerstmisWe kunnen er niet omheen, het is bijna kerst! Ben je vrij? Of heb jij een baan waar geen rekening wordt gehouden met de feestdagen? In ieder geval hebben Nationale Feestdagen gevolgen voor je salarisbetaling. Welke dat zijn, lees je hier.

Wanneer wordt je salaris uitbetaald?

Je salaris van week 51 (dat is de week van 18 december) krijg je gewoon uitbetaald in week 52. Met kerst zijn de banken gesloten. Daardoor krijg je je salaris twee dagen later dan anders op je rekening gestort.
Je salaris van week 52 (dat is de week van kerst, 25 december) krijg je gewoon uitbetaald in week 1. Vanwege nieuwjaarsdag krijg je je salaris één dag later dan anders op je rekening gestort omdat de banken op maandag 1 januari zijn gesloten. Als je recht hebt op doorbetaling van je verplichte vrije dag(en) met kerst, krijg je die met nog één extra dag vertraging.

Ben je verplicht vrij met kerst?  Misschien heb je recht op doorbetaling van feesturen. 

Kerst valt op maandag en op dinsdag. Zijn maandag en dinsdag niet jouw vaste werkdagen? Dan krijg je ze nu ook niet uitbetaald. Heb jij in de afgelopen 13 weken altijd op maandag en dinsdag gewerkt? Dan zien we deze dagen als vaste werkdag, en krijg je ze gewoon doorbetaald. Deze feestdagvergoeding krijg je één dag later dan je normale uren uitbetaald, maar wel gewoon in dezelfde week (week één, week van 1 januari).

Ben je verplicht vrij op nieuwjaarsdag?

Nieuwjaarsdag valt op maandag. Ook hier geldt; als maandag een vaste werkdag voor je is, dan krijg je deze uren gewoon uitbetaald. Om te bepalen of maandag een vaste werkdag is, kijken we naar de voorgaande dertien weken. Omdat we dit handmatig moeten uitzoeken, krijg je je feestdaguren van deze week later uitbetaald, namelijk tegelijkertijd met de salarisbetaling van week twee, in de week van 15 januari.

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan in onze Mijn Actief – app, op Facebook of aan je contactpersoon van Actief Werkt!

Fijne feestdagen allemaal!