Menu

Belangrijke info over je salarisbetaling de komende feestdagen.

dinsdag 24 april 2018

Er komen weer heel wat bijzondere dagen aan. Koningsdag, 1 mei Dag van de Arbeid, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Werk je via Actief Werkt! en krijg je wekelijks betaald? Wij zetten voor je op een rij wat de gevolgen zijn voor je salarisbetaling.

 

Koningsdag

Werk jij gewoon op Koningsdag (ook dat komt voor)?  Dan krijg je natuurlijk sowieso uitbetaald, meestal zelfs met een Koningsdagaantrekkelijke toeslag. Dat wordt bepaald vanuit de CAO van het bedrijf waar je werkt.

Als je niet werkt, dan ligt het eraan of die dag normaal gesproken ook een werkdag voor je is. Koningsdag valt op vrijdag. Werk je altijd op vrijdag?  Dan krijg je gewoon betaald. Werk je nooit op vrijdag? Dan krijg je nu ook geen salaris. 
Het wordt ingewikkelder als je onregelmatig werkt. Of als je pas heel kort via ons werkt. Daarom willen we voor iedereen nagaan of je logischerwijs recht hebt op doorbetaling. Dat doen we handmatig, en dat is veel werk. Daardoor loopt de betaling van de feestdag vertraging op. Deze wordt meegenomen met de salarisbetaling van de week er op.

Koningsdag heeft geen gevolgen voor je salarisbetaling van de week ervoor. De banken zijn weliswaar gesloten op vrijdag, maar dat heeft geen gevolgen voor onze salarisbetaling. Dat is wel het geval als de banken gesloten zijn op een maandag of dinsdag.

 

1 mei Dag van de Arbeid

Op 1 mei is het 'Dag van de Arbeid'. In Nederland is dit geen verplichte vrije dag. In veel landen om ons heen wel. In Nederland zijn de banken op 1 mei wel gesloten. 1 mei valt op een dinsdag. Om die reden loopt je salarisbetaling van de week van 23 april (week 17) één dag vertraging op. 

 

5 mei Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag geldt als officiële feestdag, maar is maar één keer in de vijf jaar ook een officiële vrije dag. Helaas is dat dit jaar niet het geval. In 2020 weer! 

 

10 mei Hemelvaart

Hemelvaart valt altijd op een donderdag. Er zijn geen gevolgen voor het moment dat je salaris van die week plaatsvindt. De banken zijn weliswaar dicht, maar voor onze salarisbetaling zijn er alleen gevolgen als de banken op maandag of dinsdag dicht zijn. 

Werk je normaal op een donderdag? Dan krijg je tijdens Hemelvaartsdag je loon doorbetaald. Wanneer je niet op een donderdag werkt krijg je geen loondoorbetaling. Het wordt pas ingewikkelder als je onregelmatig werkt, of als je net via ons bent gaan werken. We willen hier zorgvuldig mee omgaan en gaan dus per persoon handmatig na of je recht hebt op doorbetaling. Dat kost wel wat extra tijd. Om die reden krijg je je eventuele salaris van Hemelvaartsdag één week later, namelijk in de week van 21 mei. 

 

Pinksteren 

Pinksteren valt op 20 en 21 mei. 21 mei is een maandag, en die dag zijn de banken gesloten. Vanwege Pinksteren krijg je je salaris van de week van 14 mei een dagje later dan je gewend bent. 

Of je de Pinksterdagen krijgt doorbetaald, ligt er ook weer aan of zondag en/of maandag normaal gesproken werkdagen voor je zijn. Ook hier geldt dat we dat goed willen beoordelen. Om die reden vindt de betaling van je feestdaguren met Pinksteren een week later plaats. 

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je contactpersoon van Actief Werkt! 

De contactgegevens van onze vestigingen en klantteams vind je hier.