Menu

Belangrijke info over je salarisbetaling de komende feestdagen.

woensdag 29 mei 2019

Hemelvaart en Pinksteren komen er aan. Werk je via Actief Werkt! en krijg je wekelijks betaald? Wij zetten voor je op een rij wat de gevolgen zijn voor je salarisbetaling.

 

30 mei Hemelvaart

Hemelvaart valt altijd op een donderdag. Er zijn geen gevolgen voor het moment dat je salaris van die week plaatsvindt. De banken zijn weliswaar dicht, maar voor onze salarisbetaling zijn er alleen gevolgen als de banken op maandag of dinsdag dicht zijn. 

Werk je normaal op een donderdag? Dan krijg je tijdens Hemelvaartsdag je loon doorbetaald. Wanneer je niet op een donderdag werkt krijg je geen loondoorbetaling. Het wordt pas ingewikkelder als je onregelmatig werkt, of als je net via ons bent gaan werken. We willen hier zorgvuldig mee omgaan en gaan dus per persoon handmatig na of je recht hebt op doorbetaling. Dat kost wel wat extra tijd. Om die reden krijg je je eventuele salaris van Hemelvaartsdag één week later, namelijk in de week van 10 juni. 

2e Pinksterdag

2e Pinksterdag valt op 10 juni. Dat is een maandag, die dag zijn de banken gesloten. Vanwege Pinksteren krijg je je salaris van de week van 3 juni een dag later dan je gewend bent. 

Of je 2e Pinksterdag krijgt doorbetaald, ligt er ook weer aan of maandag normaal gesproken een werkdag voor je is. Net als in het voorbeeld hierboven beoordelen we handmatig of je recht hebt op doorbetaling. Als je recht hebt op doorbetaling van deze feestdag(en), dan krijg je het tegelijkertijd met je salaris van de week er op. 

 

PEP

Werk je met PEP, onze tool voor online urenregistratie? Dan hoef je alleen je gewerkte uren in te voeren. Als je niet werkt op de feestdag, hoef je niets in te vullen. Wij regelen dit voor je. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je contactpersoon van Actief Werkt! 

De contactgegevens van onze vestigingen en klantteams vind je hier.