Menu

Anouk stelt zich voor: W&S consulent bij Actief Werkt!

dinsdag 19 april 2016

Werving & Selectie is een vak apart. Iemand die daar bij Actief Werkt! alles van weet is Anouk van Thoor. Anouk werkt al sinds 2009 bij Actief Werkt!.

Sinds september 2015 legt zij zich als specialist toe op 'Werving & Selectie'. We vroegen Anouk naar haar ervaringen. 

Anouk, sinds ruim een half jaar richt je je echt op Werving & Selectie. Is je werk erg veranderd?
"Ja, in veel opzichten wel. Ik heb hele andere gesprekken met klanten. Waar ik voorheen sprak over functies en over het managen van een flexibele schil, gaat het nu veel specifieker over details, over cultuur, team, context."

En je gesprekken met kandidaten?
"Ik ben veel meer bezig met het benaderen van kandidaten. Dat betekent dat ik veel vaker latent zoekenden spreek. Die staan heel anders in een gesprek. Soms zijn ze 100% geschikt voor een vacature, maar moeten ze nog over de drempel geholpen worden om de stap echt te maken. Dat is bij uitzenden echt heel anders."

Wat voor soort vacatures doe je?
"Ik ben onder andere actief voor één van de grotere tankstations. Zij zijn met een mooie uitdaging bezig. Ze willen hun assortiment verbreden en zijn veel meer bezig met beleving. Ze zoeken managers en assistent-managers. Leidinggevende skills zijn dan belangrijk, net als ondernemerschap, ambitie en een commerciële focus. Ik ben veel op hun locaties geweest en heb met tal van mensen gesproken, om goed te kunnen matchen.

Als je je ook richt op latent zoekenden, ga je dan anders te werk?
Voor de assistent-managers werk ik via Hogescholen. Ook doe ik veel met LinkedIn. Netwerken is belangrijk en levert nu al veel op.

Is het een voordeel of een nadeel dat je vanuit een uitzendorganisatie W&S aanbiedt?
Het grootste voordeel voor de klanten is dat ze met één organisatie werken die alles onder één dak heeft. Vaak vragen ze om uitzenden, terwijl na enig doorvragen blijkt dat W&S een beter passende oplossing is. Kandidaten verwachten soms ook dat ze de zekerheid krijgen van een reguliere arbeidsovereenkomst. Zeker latent zoekenden, zij zeggen de zekerheid van een vaste baan meestal niet op voor een uitzendovereenkomst. Door zich open te stellen voor W&S, zijn er ineens veel meer kandidaten voor bedrijven. Andersom geredeneerd; als een bedrijf iemand wil aannemen maar risico's wil uitsluiten, kan voor een uitzendperiode worden gekozen als soort van verlengde proeftijd. Flexibiliteit ten top, dus.

Wil je meer weten? Wil je ook werken bij Actief Werkt! of heb je een vraag voor Anouk? Laat het ons weten!


Wij zijn een uitzendbureau. Wat doe je dan? Uitzenden. Dat klopt, maar toch ook niet helemaal. De benaming 'uitzendbureau' is eigenlijk wel wat achterhaald. We doen namelijk veel meer dan uitzenden alleen. Als uitzendbureau leveren we ook oplossingen voor meer structurele personeelsbehoeften. Je kunt dan denken aan het uitbesteden van je salarisadministratie en werkgeversrisico's, of bijv. aan het outsourcen van je wervings- en/of selectie-proces. Meer weten? Bekijk onze website of neem contact met ons op.