Menu

Actief Werkt! kiest weer de Superkracht van het jaar!

woensdag 16 september 2020

Voor het vierde jaar op rij organiseert Actief Werkt! Uitzendbureau de flexkracht van het jaar verkiezing, de Superkracht 2020. Via Actief Werkt! zijn dagelijks meer dan 6.000 flexkrachten aan het werk. Per lokale vestiging – dat zijn er ruim 60 in totaal - wordt er de komende weken een superkracht verrast en genomineerd. Vervolgens kan heel Nederland van 26 oktober t/m 1 november via een online verkiezing stemmen op zijn of haar favoriete Superkracht. Eén superkracht wint de felbegeerde titel Superkracht 2020 en zal het stokje overnemen van Jordy Hommelberg, de Superkracht 2019.  De winnaar wordt donderdag 5 november bekend gemaakt. Ronald Kardol: “Je maakt kans op de titel Superkracht 2020 als je je positief onderscheidt. Dat kan zijn omdat je goed werk levert, maar vaker omdat je zorgt voor een lach op de gezichten van je collega's, altijd een helpende hand biedt of omdat ze op je kunnen bouwen.”

 

Flexkrachten onmisbaar

2020 bewijst nog meer dan andere jaren dat flexkrachten onmisbaar zijn voor onze economie. De coronacrisis heeft een grote impact op mensen met een flexibel arbeidscontract. Een groot deel van de uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers en ZZP-ers verloor hun baan in de eerste maanden van de crisis. Tegelijkertijd is een fors deel van de uitzendkrachten – bijvoorbeeld in de zorg, schoonmaak, logistiek en productie – blijven werken, waarbij vaak een extra beroep is gedaan op hun inzet en flexibiliteit om Nederland tijdens de coronacrisis draaiende te houden. Om deze flexkrachten de waardering te geven die ze verdienen, organiseert uitzendbureau Actief Werkt! dit jaar opnieuw de landelijke verkiezing voor de beste flexkracht van het jaar.

 

Mismatches op de arbeidsmarkt

Een flexibele schil is belangrijk voor bedrijven om te kunnen groeien en in te kunnen spelen op veranderende marktontwikkelingen, ook in economisch slechtere tijden zoals nu. Dit vraagt veel van flexkrachten. Actief Werkt! ziet een toenemende mismatch op de arbeidsmarkt als gevolg van de coronacrisis: Er zijn branches waar de vraag naar flexwerk sterk is afgenomen, en aan de andere kant zijn er sectoren waar nog steeds sprake is van krapte. Voor een goed functionerende arbeidsmarkt is het volgens het uitzendbureau daarom essentieel om te investeren in de om- en bijscholing van flexkrachten.

 

Meer waardering

Nu de economie na de intelligente lockdown weer opstart, neemt de vraag naar flexkrachten langzaam toe. Na de economische krimp van dit jaar verwachtJordy winnaar Superkracht 2019 het CPB dat de economie in 2021 weer gaat groeien. Ronald Kardol, directeur Actief Werkt!: “Door corona blijft er onzekerheid boven de markt hangen. Werkgevers zullen hierdoor eerder kiezen voor de inzet van flexkrachten dan voor vast personeel. Bedrijven zullen dus als eerste een beroep doen op flexibel personeel. Als flexkrachten zich gewaardeerd voelen en als je in ze investeert, zul je sneller weer op ze kunnen rekenen als je ze nodig hebt”.

Actief Werkt! pleit al jaren voor meer waardering van flexkrachten. Kardol: “Er is nog steeds te weinig oog voor de waarde die flexkrachten leveren. Met deverkiezing tot Superkracht willen we bijdrage aan een stuk bewustwording van hun belangrijke rol. Helemaal in deze coronatijd. Ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden”. 

Hier lees je alles over de Superkracht-verkiezing:

Naar de Superkracht - website