Menu

Ooit gewerkt in de uitzendbranche? Daarom keren zoveel mensen terug.

9 March 2018 - Silvie van den Berg

 

Heb je ooit gewerkt als intercedent, vestigingsmanager, of consulent? Of is dat wat je nu doet? Misschien is het jou dan ook opgevallen dat heel veel mensen die de branche verlaten, ook weer terugkeren. Wat is dat toch, die magische aantrekkingskracht van de branche? Wij hebben wel een idee.

Onze afdeling Corporate Recruitment draait op volle toeren. Dagelijks spreken we kandidaten voor vacatures op onze vestigingen of op het hoofdkantoor. Het is opvallend hoe vaak we mensen spreken die ervaring hebben in de uitzendbranche, daarna bewust iets anders gaan doen, maar die vervolgens tóch weer terug willen.
In de uitzendbranche is het verloop hoog. Het lijkt wel alsof je óf heel kort, óf heel lang blijft ‘plakken’. Dat zien we ook bij Actief Werkt! terug. We hebben ook veel lange dienstverbanden. We vieren jaarlijks een heleboel jubilea. Van een twintigjarig jubileum kijken wij niet meer op!

Wat is het nou in het vak, dat zo magnetisch werkt dat mensen er voor terugkomen?

  • Combinatie mensgericht - commercieel

Er zijn weinig sectoren te bedenken waarin je zowel mensgericht als commercieel bezig bent. Wanneer je bij een uitzendbureau werkt heb je met beide kanten heel sterk te maken. Heb jij het allebei in je? Dan kun je je hart ophalen!

  • Enthousiaste collega’s

Een eigenschap die je in ieder geval moet hebben, is dat je resultaatgericht bent. Wil jij de beste kandidaat vinden, of de beste match maken, dan ga je in de actie! En die actie werkt aanstekelijk. Heb jij wel eens meegemaakt dat er een aanvraag binnenkwam, waar een heel team zijn tanden in zet? Dan ontstaat er een vibe waarin je er met zijn allen voor gaat. En wat geeft het een goed gevoel als het dan ook lukt!

  • De dynamiek van de uitendbranche

Dit weet iedereen met uitzendervaring. Veel dynamischer wordt het niet. Er is geen dag hetzelfde, en je maakt de leukste (en de gekste) dingen mee. Je voelt iedere dag dat jouw bijdrage telt. Heerlijk toch?

Is het herkenbaar voor jou, of heb je een andere ervaring? Laat het ons weten!