Menu

Maak kennis met Thomas Erdman

17 May 2022 - Teddi van Bilsen

Thomas zet zich al jaren in voor Actief Werkt! Techniek. In 5 jaar tijd maakte hij mooie stappen van junior projectmanager naar branchemanager. Hoe Thomas deze succesvolle ontwikkeling heeft ervaren lees je hier!

Door de jaren heen heeft Thomas ervaring opgedaan binnen verschillende branches. Zo startte hij als Junior Projectmanager binnen de Groen branche waarna hij de overstap maakte richting Installatietechniek en zich ontwikkelde tot Senior Projectmanager. Vervolgens deed Thomas er nóg een mooie carrière move bovenop en mag zich hedendaags Branchemanager Schilders noemen. “Ik denk dat ik binnen de organisatie wel de meeste branches achter mijn naam heb staan”, aldus een lachende Thomas Erdman.

Van Junior Projectmanager Groen naar Branchemanager Schilders

Hoe het allemaal begon… “Een oud klasgenoot van de middelbare school, die bij First2find werkte, vroeg aan mij of ik zijn baan wilde overnemen. Ik kwam een kop koffiedrinken in het pand in Groningen. Achteraf bleek het niet alleen een kop koffie, maar meteen een sollicitatiegesprek te zijn. Uiteindelijk vroeg Bastiaan, voormalig directeur Actief Werkt! Techniek en eigenaar First2find, of ik aan de slag wilde gaan als Junior Projectmanager in Emmen in de Groen branche. Dit heb ik in totaal een half jaar gedaan.”

En toen… “Omdat een collega van installatietechniek een andere baan kreeg, ben ik naar installatietechniek overgestapt. Dit heb ik eigenlijk het langste gedaan tot nu toe, drie en half jaar. Vorig jaar juni ben ik branchemanager Schilders geworden.”

Thomas had de ambitie om verder te groeien en pakte de openstaande vacature met beide handen aan om door te groeien naar branchemanager. Met een team van 9 FTE is het doel de Schilders branche naar een hoger niveau te tillen. Het doel is om op meerdere vestigingen Actief te zijn, zodat de Schilders branche vanuit alle vestigingen vertegenwoordigd wordt. Daarnaast wil hij graag aan brancheverbreding doen, zoals in de afbouw- en constructiesector. Bovendien is het steeds belangrijker om de vakkrachten op te leiden zodat vraag en aanbod beter bij elkaar wordt gebracht.

“De Schilders afdeling staat al heel mooi, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik ben iemand die houdt van uitdagingen. Ik denk dat installatietechniek één van de branches is die echt als voorbeeld dient voor onze organisatie. Binnen de Installatietechniek doen we namelijk al van alles en zijn we een totaal dienstverlener op het gebied van flexibel personeel. Dat is een mooi voorbeeld hoe de andere branches ook kunnen werken. De ervaring die ik binnen deze branche heb opgedaan is ook goed toepasbaar op de Schilders branche.”

Waar Thomas het meeste trots op is? “Dat we dagelijks met alle collega’s van Actief Werkt! duizenden mensen dagelijks voorzien van werk. Van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die we om- of bijscholen en zo een mooie toekomst geven tot en met managers en directeuren die klaar zijn met de werkdruk en graag iets anders willen doen. We kunnen echt letterlijk voor iedereen op de arbeidsmarkt wat betekenen en een mooie baan bieden!”.


Werksfeer en ondernemerschap

“Soms voelen collega’s bijna meer als vrienden.” Thomas vertelt vol enthousiasme dat iedereen hard werkt, maar vooral ook veel plezier maakt tijdens het werk. “Dat geeft een thuisgevoel en is prettig vooral als je elke dag met elkaar samenwerkt.”

Daarnaast komt het stukje zelfstandig ondernemerschap vaak terug in het gesprek met Thomas en vertelt hij dat je hierbij Actief Werkt! veel kansen en vrijheid krijgt. Liever een risico nemen dan te laat hebben gehandeld. Thomas pakt graag de telefoon op om met je in gesprek te gaan, gelooft in hard werken en sluit de week het liefste af met een ‘vrijmibo’. “Als je op vrijdagmiddag je geld nog moet verdienen dan heb je de rest van de week niet hard genoeg gewerkt, toch?”, grijnst Thomas weer.

Word jij de nieuwe collega van Thomas of heb jij ook groeiambities? Bij Actief Werkt! zijn er volop mogelijkheden. Bekijk hier al onze vacatures.

Bekijk vacatures