Menu

Jawad pakt zijn kans als chauffeur.

13 June 2022 -

Jawad Souari is één van de mensen die via Actief Werkt! als vrachtwagenchauffeur werkt. Hij haalde zijn papieren via ons en daar heeft hij nog geen seconde spijt van gehad. Hij werkt bij de Gemeente Breda als chauffeur huisvuil. Hier lees je zijn verhaal. 

Jawad haalt zijn chauffeursdiplomaJawad heeft alle reden om te lachen! Hij is één van de modellen op de bureaukalender van Actief Werkt!. Op de bureaukalender 2020 prijken 14 flexcollega's op wie we stuk voor stuk ontzettend trots zijn, en Jawad is één van hen. Hij werkt sinds 2015 bij de Gemeente Breda. Hij is -behalve fotomodel- ook huisvuilchauffeur. Gestart als huisvuilbelader, maar hij had meer ambities. Hier lees je hoe hij zijn ambities heeft waargemaakt. 

"Ik wist niet precies wat ik wilde."

Net als veel anderen wist Jawad niet precies wat hij wilde. De wereld van Transport trok hem altijd wel. Min of meer per toeval kwam hij bij de Gemeente Breda terecht als huisvuilbelader. Jawad: 'Bij de Gemeente Breda zat ik meteen op m'n plek, ik wilde er niet meer weg". Waar hij meestal na een paar maanden op zijn werk uitgekeken was, bleef hij dit keer enthousiast. Waar lag dat aan? "Vooral aan de sfeer. Iedereen kent elkaar."

 

Chauffeursopleiding via Actief Werkt!

Jawad wilde graag bij de Gemeente Breda blijven, maar hij wilde niet stilstaan in zijn ontwikkeling. Hij wilde doorgroeien.  Zo is het balletje gaan rollen. Hij raakte in gesprek met Nelleke Houter, opleidingsconsulent bij Actief Werkt!. Alle seinen stonden op groen voor Jawad, hij ging ervoor.

De opleiding bestaat uit theorie en praktijk. Wat vond hij van de opleiding? "Het is best pittig. Er zijn 3 theorie-onderdelen, en die haal je niet zomaar, je moet er even voor gaan zitten. Zonder leren wordt het hem niet." Dat kan Nelleke wel beamen. Het theorie-examen duurt 2 uur, en je krijgt maarliefst 45 vragen voorgeschoteld. Het gaat over verkeersregels, maar ook over veiligheid en milieu en over de arbeidstijdenwet. Dus inderdaad best pittig!

En het praktijkgedeelte? Dat ging Jawad direct goed af. "Dat was gemakkelijk, ik ben praktisch aangelegd en had er al gevoel voor."

 Heb jij je vrachtwagenrijbewijs al, en ben je benieuwd wat we voor banen voor jou hebben? Klik dan hier:

Info voor vrachtwagenchauffeurs

Met plezier naar je werk

Jawad zit graag achter het stuur. Hij helpt ook nog wel eens mee "achter de wagen", zoals dat heet. Die afwisseling bevalt hem goed. Hij gaat met plezier naar zijn werk. "Iedere dag is anders en de sfeer is top. Ik wil echt niet meer weg!"

Wil jij net als Jawad je vrachtwagenrijbewijs halen? Hier vind je alle info.

Haal je vrachtwagenrijbewijs via Actief Werkt!