Menu

Een kijkje in de keuken bij Inhouse Intercedent Naomi

14 October 2022 -

Naomi van Damme, Inhouse Intercedent voor de Schoonmaakbranche: “Iedere dag weer draag ik bij aan het mooie doel om klant en flexkracht met elkaar te verbinden. Ik help daarmee in het vervullen van ieders behoeften! En dat geeft ook mij weer een goed gevoel!”

Naomi’s leer- en werkroute in een notendop

In 2017 rondde Naomi haar opleiding toerisme MBO 4 af. Ondanks haar diploma opzak wist ze nog niet direct haar volgende stap. Omdat ze wel al jaren met veel plezier in de horeca had gewerkt, besloot ze dit fulltime te gaan doen. Na diverse rollen te hebben vervuld wat ze klaar voor haar ‘next step’. Aan de slag in de arbeidsbemiddeling leek haar wel wat en ze werkte korte tijd als e-recruiter. Hoewel het werven van kandidaten haar goed afging wilde ze meer! Meer betekenen in het proces van arbeidsbemiddeling in zowel het werven alsook de daadwerkelijke plaatsing. En daar kwam Actief Werkt! om de hoek kijken.

 

 

En toen…

Inmiddels is Naomi binnen Actief geen onbekend gezicht meer. Sinds oktober 2020 werkt ze bij Actief Werkt! als Inhouse Intercedent Schoonmaak.

Hmm… déjà vu?

Dat kan kloppen! Want je hebt Naomi wellicht al voorbij zien komen in het recent verschenen filmpje. Waarin ze vertelt over haar loopbaan en hoe ze bij Actief terecht is gekomen. Maar hoe staat Naomi dagelijks in het (werk)leven? Wat zijn voor haar echte do’s en dont’s op werkgebied? We voelden Naomi hierover aan de tand!

Stel je voor, je hebt het één dag voor het zeggen binnen onze organisatie. Wat zou je doen?

“Gezien de krappe arbeidsmarkt en de extra werkdruk die hierdoor is ontstaan zou ik voor nu bijvoorbeeld de regel willen invoeren dat je elkaar maximaal 1x per dag mag bellen (zowel voor interne als externe). Op dit moment word ik namelijk overladen door belletjes met allerlei ad-hoc verzoeken waardoor mijn geplande werkzaamheden lastig vorderen. Of misschien is het invoeren van een telefonisch spreekuur een idee? Hahahahaha…zou wel mooi zijn als dat zou kunnen. Aan de andere kant hou ik enorm van het dynamische en de hectiek op de werkvloer dus misschien zou ik die belletjes nog gaan missen ook! 

Wat ik absoluut hetzelfde wil houden is de 100% vrijheid om mijn eigen werk in te vullen. Dat het niet perse gaat hoe je het doet maar meer om de uiteindelijke output die je levert. Daarnaast vind ik het ontzettend tof dat we bij Actief alle successen vieren, van klein tot groot! Vanwege corona heb ik nog niet de beruchte feesten van Actief mogen meemaken….maar goed nieuws, in december staat mijn feest debuut bij Actief gepland :-D. Hier kijk ik enorm naar uit!”

Op welk moment in je loopbaan dacht je: het is nu of nooit?!

“In februari van dit jaar ben ik, naast mijn werk, gestart met de HBO opleiding HRM aan Fontys in Tilburg. Destijds was het een stuk rustiger qua werk vanwege corona. Dus had ik echt zoiets van; als ik nu niet die kans grijp om mezelf te blijven ontwikkelen doe ik het misschien wel nooit. De combi van werk en studie is best pittig maar ik weet waar ik het voor doe en daarnaast vind ik het ook super tof om te ervaren dat ik, hetgeen wat ik leer op school, meteen in praktijk kan uitvoeren!”

Op welke werkprestatie ben je super trots?

“Enige tijd terug ben ik, vanwege de lage bezetting, ingevlogen als extra ondersteuning bij een andere grote klant van Actief, Continental Bakeries in Rucphen. Toen het een en ander daar weer op orde was kreeg ik van zowel klanten als flexcollega’s te horen dat ze blij waren dat ik weer terug was! Ik vind het zelf enorm belangrijk om een goed persoonlijk contact te onderhouden met mijn netwerk. Als je dan na een tijd weer terug van weggeweest bent,  geven dat soort reacties wel veel voldoening. Het betekent voor mij in ieder geval dat ik iets toevoeg voor de mensen met wie en voor wie ik werk, en daar doe ik het voor!”

Dillema's

Werken om te leven óf leven om te werken?

“Daar kan ik heel kort en krachtig over zijn: leven om te werken!!! Ik ben zo iemand die juist energie haalt uit werk en eerder overwerk dan dat ik om half 5 naar de klok kijk om te checken wanneer het einde werkdag is. Natuurlijk heb ik ook wel eens een ‘off-day’ maar over het algemeen ben ik liever een dag volgepland met werk gerelateerde taken om vervolgens in het weekend extra goed te kunnen genieten van mijn vrije tijd.”

Het is vrijdagmiddag 16.30 uur... wat gaat er door je heen?
Wanneer start die vrijmibo? ÓF Ik voer nog even die 3 kandidaten in die ik vanmiddag heb gesproken. Zo kan ik ze maandagochtend meteen voorstellen bij de klant.

“Ik voer nog even die 3 kandidaten in die ik vanmiddag heb gesproken maar dan wel met een wijntje erbij hahahaahhaah…”

Gezellige collega óf kundige collega?

“Ik heb liever een kundige collega en ook als het om mezelf gaat denk ik eerder dat andere mij een kundige collega noemen dan zo zeer een mega gezellige collega, alhoewel ik dat ook heus wel ben!”