Menu

Een Great Place To Work voor Nick Zuidema

27 February 2024 - Hanne van Kuik

30 jaar. Woonachtig in Amersfoort. En met zijn 2 meter een opvallende verschijning. In zijn vrije tijd kun je hem zien mountainbiken, hardlopen of fitnessen. En spelletjes spelen met vrienden. Dat is Nick Zuidema in het kort. Hij vertelt over zijn loopbaan bij Actief Werkt!, maar ook wat deze plek voor hem een Great Place to Work maakt.

Een vliegende start…

In 2016 is Nick begonnen als projectmanager binnen de schilders branche in Groningen. Wat hem van die tijd het meeste is bijgebleven is het toewerken naar de volledige beheersing van het vak. daarmee bedoelt hij alle facetten van het uitzenden. Waaronder het behalen van zijn SEU certificaat, maar ook het van A tot Z begeleiden van schilders in opleiding.

Stappen binnen Actief Werkt!

Na drie jaar als projectmanager gewerkt te hebben, was Nick toe aan een volgende stap. Hij opende de vestiging in Amersfoort, met het idee om ook in het centrum van Nederland de technische vacatures in te vullen. “We hebben een aantal grote, landelijk opererende opdrachtgevers waar we dan ook meer lokaal mensen kunnen leveren. We zitten er nu met vijf man en hebben daar momenteel vier branches actief: bouw, schilder, installatie en metaal.”

“Als je stappen wilt maken moet je laten zien dat je die verantwoordelijkheid aan kunt. Als jij ambities hebt moet je die wel kenbaar maken bij je leidinggevende. Je kunt niet altijd meteen een stap maken. Maar het begint bij aangeven waar je naartoe wilt groeien.”

De succesfactor volgens Nick

“Volhardend zijn. Je niet door de eerste de beste tegenslag laten afremmen. Als het dan uiteindelijk lukt haal je daar heel veel voldoening uit. Als voorbeeld: we opende de vestiging in Amersfoort in coronatijd. Dat viel tegen. Je wilt met je marketing aan de slag, maar je mag nergens naar toe. Met het huidige team zijn we heel goed op weg om lokaal een serieuze speler te zijn in het leveren van technisch personeel.”

Een Great Place to Work: Ondernemersvrijheid

“Het is een combinatie van factoren. Enerzijds de vrijheid die ik heb in mijn werk om te bepalen welke focus je aanbrengt. Ondernemersvrijheid is iets dat vaak benoemd wordt maar niet heel zichtbaar is, totdat je ergens anders gaat werken waar je veel meer vast zit aan een bepaald takenlijstje. Bij ons kun je dat lijstje zelf maken.“

Het enige waar Nick nog naar verlangd is…

 “Een bedrijfsuitje naar de piste! En tussen de labels kunnen we meer samenwerken, om nog meer mensen aan het werk te zetten. Onbekend maakt onbemind. Dat zou meer geïntegreerd kunnen worden. Maar de structuur staat goed en de visie en missie is heel duidelijk.”

 

Nick’s persoonlijke doelen 

“Mijn toekomstige nieuwe rol van regiomanager IHS eigen maken en kijken wat het mij allemaal gaat brengen. Ik zie het als een hele nieuwe baan, want de business en collega’s zijn helemaal anders. Van een team van mannen naar een team van vrouwen. Ik ben benieuwd!”

Zijn ultieme tip voor nieuwe Actievelingen!

“Op tijd naar bed ???? En daarnaast lekker open erin gaan, veel vragen stellen. Goed luisteren is nog belangrijker. Nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal mogelijk is. Kansen niet afwachten maar creëren.”