Menu

Dit zijn de banen waarin mensen uit de uitzendbranche vaak terechtkomen.

26 March 2018 - Silvie van den Berg

Misschien zit jij nog lekker op je plek als intercedent, of als vestigingsmanager. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat logische vervolgbanen zijn na je baan in de uitzendbranche?

De functie van intercedent is lekker allround. Je bent commercieel bezig, maar je voert ook veel persoonlijke gesprekken. Je bezoekt je klanten, maar weet ook een waterdichte planning in elkaar te draaien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoeveel kennis je in huis hebt; cao’s, ARBO, ziekteverzuim… op welk gebied ben je eigenlijk geen specialist?

Ondanks dat het een veelzijdige functie is, heeft bijna iedereen een voorkeur. Bijna niemand is op alle fronten even sterk. Waar haal jij de meeste energie uit? Ben je die salestijger in acquisitie, de coach naar je flexkracht of toch degene die de administratie altijd tiptop op orde heeft?  Je voorkeur bepaalt ook vaak wat je na je tijd bij een uitzendbureau gaat doen. Wat zijn de meest voorkomende loopbaanstappen?

Human Resources
Ben jij een beleidsmatig denker, en word je wel eens omschreven als iemand ‘van de inhoud’? Dan vind jij misschien een uitdaging binnen HR. Je kunt je verder ontwikkelen als specialist, of juist een brede HR-rol aannemen. Er zijn binnen het vakgebied natuurlijk talloze mogelijkheden, afhankelijk van je interesse en ambitie. Waar je je binnen de uitzendbranche nog richtte op meerdere klanten, vind je binnen een corporate HR-afdeling natuurlijk veel meer verdieping. Voor sommigen een hele interessante vervolgstap!

Accountmanager
Ben jij iemand die een salesuitdaging niet uit de weg gaat? Grote kans dat je tot je recht komt in een commerciële functie. Dat kan zijn in een rol waarin je commercieel relatiebeheer uitoefent, of waarin het accent juist ligt op new business. Dit zijn mensen die graag werken met targets, en die over de juiste scoringsdrive beschikken.

Zelfstandig ondernemer
Opvallend veel oud-Actief Werkt!-medewerkers zijn uiteindelijk zelfstandig ondernemer geworden, een fenomeen dat je ook bij andere uitzendorganisaties ziet. Sommigen begonnen hun eigen W&S-bureau, anderen openden een hippe koffiezaak of vonden hun weg als coach. Het is niet verrassend; vooral vestigingsmanagers hebben geproefd van lokaal ondernemerschap.

Een stap binnen de uitzendbranche
Ben jij intercedent? Dan hoeft een vervolgstap natuurlijk helemaal niet buiten de branche te liggen. Zoals eerder beschreven in ons blog over ‘Waarom zoveel mensen terugkeren in de uitzendbranche’ lees je over de magnetische werking van de branche. Er zijn talloze mogelijkheden om intern door te groeien, bijv. in sales of in een leidinggevende rol, of naar een staffunctie. Misschien maak je een horizontale overstap, naar een organisatie die beter bij je past, of die zich op een bepaald specialisme richt dat je aanspreekt.


Hier lees je meer over vacatures en over de cultuur bij Actief Werkt!


En jij? Waar ligt jouw ambitie? Misschien herken je je in het bovenstaande, misschien maak jij ook wel een veel verrassendere stap!