Menu

De tijd van goede voornemens is voorbij: stel zakelijke doelen

2 February 2021 -

Nog steeds bezig met een halfbakken poging om je goede voornemens te realiseren? Wake up! Voornemens zijn verleden tijd; het is tijd om echte doelen te stellen. Wij inspireren je graag met een aantal professionele doelen voor het komende jaar, zodat jij nóg meer plezier beleeft op je werk.

Kleur buiten de lijntjes

Wanneer mensen het plezier in hun werk verliezen, is dit vaak te wijten aan hun eigen dagelijkse routine. Dag in dag uit dezelfde werkzaamheden uitvoeren werkt nu eenmaal vermoeiend. Gelukkig kun je door relatief kleine wijzigingen in je dagelijkse werkpatroon door te voeren, je baan al snel in een ander licht zien.

Ga bijvoorbeeld eens ergens anders zitten, schrijf met verschillende kleuren pennen, luister andere muziek of werk vaker met anderen samen. De manier waarop je dit aan kunt pakken, verschilt uiteraard per functie. Wel kunnen we je de tip meegeven om eens te kijken naar de werkwijze van een directe collega. Wie weet kun je op die manier vernieuwende ideeën opdoen waarmee je zelfs jezelf verrast. Durf te innoveren!

Zakelijke doelen

Pak zwakke punten aan

Iedereen heeft zwakke punten. En hoewel je die zelf als de beste kent, blijkt het soms lastig om ze aan te pakken. Natuurlijk zijn sommige aspecten gewoon onderdeel van je persoonlijkheid, maar dat hoeft geen excuus te zijn om er niet aan te werken. Vraag daarom eens aan je collega’s waarin zij denken dat jij nog beter kunt worden.

Zou je soms wat accurater moeten zijn? Kun je niet goed tegen feedback? Of is het slim om je communicatieskills tegenover klanten wat bij te schaven? De eerste stap is in de spiegel kijken, maar de tweede stap is om er daadwerkelijk wat mee te doen. Schrijf bijvoorbeeld op of je voortgang boekt en vraag later aan collega’s hoe zij hierover denken. Misschien vind je het gek om dit aan hen te vragen, maar op deze manier daag je jezelf uit om beter te worden in je vak én als mens.

Zakelijke doelen Actief Werkt

Leg de lat hoger

Wanneer je de top hebt bereikt binnen je huidige functie, zou dit voor verveling kunnen zorgen. En dat is uiteraard het laatste wat je wilt. In veel gevallen ben je echter zelf verantwoordelijk om de lat hoger te leggen. Hoe je extra uitdaging zoekt, is geheel aan jou. Dit zijn een aantal mogelijkheden:

  • Doe je best om een functielaag te stijgen en verkrijg extra verantwoordelijkheden

  • Verbreed en verdiep je kennis met een nieuwe cursus of opleiding

  • Vraag nieuwe werkzaamheden aan bij je leidinggevende

  • Ga op zoek naar een meer uitdagende functie (eventueel binnen een ander bedrijf)

Kies jij voor de laatste optie en ga je op zoek naar een nieuwe functie? Of wil je gewoon wat vacatureteksten afstruinen om je horizon te verbreden? Neem dan eens een kijkje op de vacaturepagina van Actief Werkt! voor een flinke dosis uitdaging.

 

 

Bekijk onze vacatures