Menu

De stoerste vuilnisvrouw is Joy

16 June 2022 -

Dat er vooral mannen achter een vuilniswagen staan maakt Joy niks uit. Zij vindt het leuk om ook achter op een vuilniswagen te staan en doet niet moeilijk om een beetje stank en zwaar werk. Hieronder lees je haar verhaal.

 

Vuilnisvrouw Joy

De 23-jarige Joy Vuuren is een hardwerkende vuilnisvrouw bij Cyclus. Cyclus is een afval ophaal bedrijf in de regio Gouda. Joy haalt sinds ongeveer een halfjaar de containers langs de straten in het Groene Hart op. Ze krijgt veel vragen van mensen op straat over of het werk niet te zwaar is. Zelf geeft ze aan dat ze dat niet vind en ze het juist heel leuk vind om te doen. Gelukkig zijn er ook veel mensen die een duim omhoog doen en zeggen ze: stoer hoor!

Joy volgde eerder dit jaar nog een mbo-opleiding Juridische Dienstverlening. Ze wilde doorstromen naar hogere opleidingen om jurist te worden. Naast haar studie werkte ze als schoonmaakster bij Cyclus. Dit vond ze veel leuker dan haar opleiding. Ze besloot daarom om te stoppen met de opleiding en zich te richten op haar werk bij Cyclus.

Grote droom

Naast haar werk volgt Joy nu rijlessen om haar grote droom waar te maken. Ze wil graag haar vrachtwagenrijbewijs halen. Ze is bij cyclus begonnen als schoonmaakster en is nu belader, maar wil chauffeur worden van een grote vuilniswagen. Wat spreekt haar daar zo in aan? “De vrijheid en de gezelligheid. Je bent de hele dag met een paar collega’s op pad. Je ziet veel, je komt op heel veel plekken in het Groene Hart. Dat heb ik met mijn huidige baan als belader nu ook al, maar het lijkt me leuk om zelf zo’n grote vuilniswagen te besturen.” Vertelt Joy. Buiten haar werk en rijlessen is ze moeder van een zoontje van 3 jaar. Ze leeft dus in een mannenwereld, waar ze zich goed staande kan houden. Als ze haar rijbewijs heeft gehaald wil ze voorlopig chauffeur op de vuilniswagen blijven. Dit is alleen niet haar einddoel, ze wil zich namelijk ontwikkelen binnen Cyclus. “Misschien word ik wel coördinator, maar eerst mijn rijbewijs halen!”