Menu

De 5 beste tips om af te koelen tijdens het werken

27 augustus 2019 -

De afgelopen dagen is het flink heet geweest in Nederland. En ook de komende tijd houdt dit weer - met een korte tussenstop - nog even aan. Op het strand is het genieten, maar op de werkvloer is het afzien. Ben jij ook op zoek naar verkoeling? Dit zijn de 5 beste tips om af te koelen tijdens het werken!

1. Koel af met ijs(lollies)

Verkoelende drankjes en ijsjes kunnen je enorm goed doen met dit warme weer! Via onze Facebookpagina werd dit nog eens bevestigd door Rik. Zijn ultieme tip om af te koelen tijdens het werken? "Vrieslollies! Mierzoete ijsstaafjes, die helpen ons de zomer door".  

Afkoelen tijdens het werken ijs

2. Water is je beste vriend

Niet alleen om te drinken, maar ook om te gebruiken om af te koelen. In verschillende branches zijn tips & tricks met water te vinden. Zo zijn er zelfs kantoren waar opblaasbare zwembadjes onder de bureaus staan. 

Werk jij buiten in de volle zon? Dan heeft Stef nog een héle handige tip die hij met ons deelde via Facebook: "Mijn petje lekker nat maken met koud water, goed uit kloppen en dan op zetten." Dat klinkt inderdaad heel verfrissend! Je polsen koelen onder de kraan of een natte handdoek in je nek leggen zijn ook veelgebruikte tips. 

3. Zware taken in de ochtend

In de ochtend is de temperatuur vaak een stuk aangenamer dan in de middag. Als je werk het toelaat is het daarom verstandig om de zware taken al in de ochtend uit te voeren. Door de simpele taken voor de middag te bewaren kost het je minder energie. Zo heb je toch nog een productieve dag! 

4. Een verkoelende werkplek

Is het bij jouw werk niet mogelijk om zware werkzaamheden enkel in de ochtend uit te voeren? Dan is het wel aan te raden om een zo koel mogelijke werkplek te vinden. Wanneer je buiten werkt, is het goed om af en toe de schaduw op te zoeken. Werk je binnen, bijvoorbeeld in een magazijn? Probeer dan zo nu en dan in de buurt van een ventilator wat af te koelen. 

Afkoelen tijdens het werken ventilator

5. Koele kleding

Bij sommige bedrijven lopen de werknemers tijdens deze warme dagen in een korte broek en op teenslippers, maar dat is lang niet overal toegestaan. Representatief en veilig te werk gaan is nu eenmaal heel belangrijk. Is het op jouw werk wel mogelijk om linnen of katoenen kleding te dragen? Dan is dat zeker aan te raden. Deze stoffen zijn namelijk ademend en luchtig. 

Heb jij zelf nog tips om af te koelen tijdens het werken? Deel deze dan met ons via onze Facebookpagina. Wie weet help je daarmee andere harde werkers!