Menu

8 tips om goedkoop op vakantie te kunnen

7 June 2018 -

Iedereen verdient het om op vakantie te gaan. Een vakantie is een perfect moment om even alle zorgen van het dagelijkse leven te vergeten en helemaal tot rust te komen. Maar je moet er natuurlijk wel geld voor hebben. Wij geven je daarom graag wat handige tips hoe je slim met je geld om kunt gaan om er alsnog even tussenuit te kunnen gaan. 

1. Bepaal van te voren je budget 

Denk eens na over op welke dingen je in het dagelijkse leven kunt besparen en maak een vakantiepotje. Ook je vakantiegeld kun je prima hiervoor gebruiken. Op vakantie geef je vaak onbedoeld meer geld uit omdat je focus ligt op genieten en je minder op geld let. Bepaal daarom van te voren wat je wilt én kunt uitgeven tijdens je vakantie.

Is je budget bepaald? Dan is het tijd om te gaan besparen! Dit kun je op verschillende manieren doen. Wanneer de verleiding bij jou groot is om vaak nieuwe dingen te kopen, is het bijvoorbeeld slim om winkels te vermijden. En wanneer je een zwak hebt om je lunch te halen bij een broodjeszaak, is het verstandig om wat vaker naar de supermarkt te gaan om goedkoop je eigen lunch samen te stellen. 

2. Check altijd ook de aanbieder zelf

Heb je een mooie deal gezien op een overkoepelende boekingswebsite? Check dan ook altijd even de prijs op de website van de aanbieder zelf. In het geval van hotels is het aan te raden om het hotel zelf even op te bellen of te mailen, en aan te geven wat voor prijs je online op een andere site hebt gezien. Vaak kunnen ze je dan wat korting geven, omdat je direct bij hen boekt en zij dus geen geld hoeven af te staan aan een andere partij.

3. Pak de vroegboekkorting

Je kunt natuurlijk gaan voor een last-minute, maar vroeg boeken is misschien handiger. Wanneer je een vakantie vroeg boekt profiteer je van flinke vroegboekkortingen. Daarnaast heb je ook nog volop keuze uit diverse beschikbare vluchten, package deals en hotels. Zo kun je eerder een reis boeken die meer voldoet aan jouw wensen, dan een last-minute. Vaak hoef je niet direct de volledige prijs te betalen, waardoor je gewoon kunt wachten op je vakantiegeld. 

4. Check eerst de reisdata

Voordat je vrije dagen aanvraagt op je werk, is het slim om je eerst goed te oriënteren op de periode wanneer je op vakantie wilt gaan. In het weekend heen en weer vliegen is meestal duurder dan op een doordeweekse dag. Door flexibel te zijn met je reisdata kun je de beste deals boeken.

5. Vermijd het hoogseizoen

Reizen buiten de vakantieperiodes levert betaalbare deals op. Zo kun je een hoop geld besparen. Indien je geen kinderen hebt en niet per se gebonden bent aan schoolvakanties, dan is het echt aan te raden om een vakantie in het laagseizoen te boeken.

6. Neem je tijd en vergelijk

Weet je precies wat je graag wilt? Boek niet direct - hoe aantrekkelijk dat ook lijkt - maar begin eerst eens te vergelijken. Sommige reisaanbieders kunnen namelijk goedkoper zijn. Doe grondig onderzoek en weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Maak eventueel een lijstje met de dingen die je belangrijk vindt en kijk vervolgens welke reisaanbieders aan jouw wensen voldoen voor een zacht prijsje.

7. Ga op ontdekkingsreis in eigen land

Wil je reistijd en reisgeld besparen? Dan zijn er ook nog genoeg verborgen pareltjes om te ontdekken in eigen land. Kies voor een ontspannen vakantie in een natuurgebied of heerlijk aan de kust. Er zijn voldoende accommodaties in Nederland die je voor een leuk prijsje kunt boeken. Gebruik hiervoor dezelfde tips als hierboven genoemd.

8. Ruil je woning

Woon je op een leuke plek en heb je er niets op tegen om voor een tijdje je woning te ruilen met iemand? Dan is dit zeker een leuke optie om te overwegen. Via diverse websites, zoals HomeLink, kun je over de hele wereld je woning ruilen. Zo kun je ook nog eens vriendschappen opbouwen en er leuke adresjes aan overhouden om vaker zo op vakantie te kunnen gaan.

Een ontspannen vakantie op zijn tijd is heel belangrijk voor je gezondheid. Zo kun je daarna weer met nieuwe positieve energie aan de slag om genoeg geld te verdienen voor je volgende vakantie of uitje. Of het nu gaat om een lange vakantie óf om een uitje van 1 of 2 dagen: neem absoluut je moment om te genieten!