Menu

7 tips om een winterdip tegen te gaan!

21 November 2022 - Nienke Stobbe

De winter! Warme chocolademelk en allerlei feestdagen vinden plaats in de winter, maar het is ook een seizoen met koude en donkere dagen. En bij sommige mensen slaat de winterdip toe. Daarom hierbij 7 tips om de winterdip tegen te gaan, en vol energie het winterseizoen door te komen!

1. Ga lekker naar buiten!

Kleed je warm aan, doe ook warme schoenen aan, en ga buiten op pad! Niet alleen is het buiten erg mooi als de bladeren naar beneden komen of als het heeft gesneeuwd. Ook krijg je meer energie van de buitenlucht en natuurlijk licht! Download bijvoorbeeld de app ‘Ommetje’ en ga de strijd aan tegen je vrienden, familie of collega’s!

2. Blijf Actief en beweeg (in de buitenlucht)!

Door lekker Actief te blijven en te bewegen, krijg je ook meer energie. Dat kan door de sportschool, maar maak het niet moeilijker dan het is! De fiets pakken naar het werk of een frisse neus halen tijdens de lunchpauze: het dagelijks leven zit vol met momenten waarop we even kunnen bewegen.

3. Haal het licht naar binnen

Een winterdip heeft te maken met de veranderingen in de hoeveelheid licht. In het najaar worden de dagen korter en neemt de zonsterkte af. Gooi daarom lekker de gordijnen open en ga naar buiten om zoveel mogelijk van natuurlijk licht of de zon te genieten!

4. Spendeer de koude en donkere dagen met mensen om je heen

De winter brengt ook sfeer met zich mee tijdens de feestdagen en dus momenten die je met je vrienden en familie kan doorbrengen. Richt je aandacht op de dingen waar je blij van wordt en plan leuke activiteiten. Zo komen we samen de grauwe dagen door.

5. Vergeet je vitaminen niet!

Vooral vitamine D (zonnestralen in een potje), omega-3 en de gezonde eiwitten in die heerlijke stamppot zijn belangrijk in de winter. Eet daarnaast lekker veel groenten en fruit, maar zo min mogelijk suiker. Drink ook niet te veel koffie en/of alcohol. Zo houd je je lichaam sterk en gezond voor de winter.

6. Praat erover

Eens goed je hart luchten, kan deugd doen. Ook voor die winterdip geldt: blijf er niet mee zitten, maar praat erover met je partner, je zus of je vriendin. Misschien herkennen ze dat sombere, herfstige gevoel wel en blijk jij niet de enige die het deze periode wat moeilijker heeft. Daarnaast kan je ook altijd met de vertrouwenspersoon van Actief Werkt! praten! Heb je op je werk te maken met ongewenst gedrag dan kun je hier ook altijd contact over opnemen met de vertrouwenspersoon van Actief Werkt! Onderstaande contactpersoon kan je daarvoor bereiken:

Actief Werkt!: Clemens ten Brink of Marian Kruis van TBK ADVIES. Telefoon: 076-8884234 of 06-12313214 | email: tbkadviesactiefwerkt@gmail.com. Zij nemen binnen 24 uur contact op. 

Actief Werkt! Techniek: Jacqueline Koning van StaanArbo. Telefoon: 050-8508944 | Email: j.koning@staanarbo.nl.

7. Financiën op orde? Dat geeft rust

Heb je geldzorgen of behoefte aan professionele hulp om jouw financiën weer op orde te krijgen? Actief Werkt! kan je, afhankelijk va de hulpvraag, helpen om je weer financieel gezond te maken. Via Doorzaam kunnen we jou in contact brengen met een coach die jou gaat helpen met je geldzorgen. Is dit niet voldoende en heb je te maken met (dreigende) schulden dan kunnen we jou ook direct aanmelden bij een budgetcoach die jou heel gericht gaat helpe met je finaciële situatie. Iets voor jou? Neem contact op met je contactpersoon van Actief Werkt! of bel naar de afdeling flexadvies Hoofdkantoor Breda (076 - 530 2060). We helpen je graag verder.

Kortom, maak van de laatste paar maanden dit jaar, de beste tijd van het jaar. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charmes, dus haal er het beste uit wat erin zit en vooral met én voor elkaar. Heb jij nog goede tips wat voor jou het beste Werkt! om een winterdip tegen te gaan? Laat het ons weten in de comments op social media.