Menu

Goed werkgeverschap

In deze krappe arbeidsmarkt is goed werkgeverschap een hot item. Om aantrekkelijk te blijven als werkgever, moet je wat te bieden hebben. In 2019 is Actief Werkt! wederom uitgeroepen tot Best Workplace. Fantastisch nieuws, we horen nog steeds bij de top 3 beste werkgevers van Nederland! Iets waar we natuurlijk enorm trots op zijn. We delen dan ook graag met u waar we deze erkenning aan te danken hebben. 

 

Medewerkers op de eerste plaats

'Medewerkers op de eerste plaats', dat is één van onze vier strategische pijlers. We geloven namelijk dat tevreden mensen die met plezier werken de bron van verrassend goede en persoonlijke dienstverlening zijn. Dat is uiteindelijk het doel; tevreden klanten en flexcollega's. Voor ons is Great Place to Work in de eerste plaats: luisteren. Het feit dat we deze award gewonnen hebben, geeft ons iets moois in handen voor werving en arbeidsmarktcommunicatie. Toch is dat niet het hoofddoel. We zien Great Place to Work als belangrijk middel om structureel feedback te krijgen over Actief Werkt! als werkgever. Je medewerkers geven hun mening, aan ons om daar iets mee te doen. We vinden het dan ook belangrijk om naar aanleiding van de verkregen inzichten, onze Actievelingen nader te betrekken en hen een rol te geven in het inzetten van verbetertrajecten.

 

Hoe word je een Best Workplace? 
Directeur van Actief Werkt, Ronald Kardol: "Onze benadering is altijd persoonlijk. Dit begint al bij de selectie van medewerkers, waarbij we heel goed kijken naar de match tussen medewerkers en het DNA van onze organisatie. Dat DNA wordt overigens het beste omschreven door onze kernwaarden Persoonlijk, Dichtbij en Doen. Nieuwe collega’s volgen ook een uitgebreid inwerkprogramma, zodat ze zich snel thuis voelen. Zoals de plek op de lijst weergeeft, worden we al als een goede werkgever gezien, maar onze ambitie is om onszelf nog verder te ontwikkelen!”, aldus Kardol.

Wil je meer weten? Wij gaan graag in gesprek en delen onze inzichten op het gebied van bijvoorbeeld werving, inspireren, belonen, ondersteunen en bedanken. 

 Actief Werkt! is een Best WorkplaceAan het onderzoek van Great Place to Work® namen in totaal 38.000 respondenten deel bij 140 verschillende organisaties. Het onderzoek bestaat uit een medewerkersonderzoek, en uit een evaluatie van het werkgeversbeleid. Uiteindelijk belandden 36 organisaties op de lijst van Best Workplaces in 2019.