Menu

Schilder worden

Wil jij schilder worden? Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden. Schilderen is een vak waarbij elke dag anders is en je veel in aanraking komt met verschillende mensen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in het onderhoud, in de nieuwbouw, constructie of als spuiter of houtrotreparateur. Wanneer je schilder wilt worden komt je er al snel achter dat het in deze branche rennen of stilstaan is. In het schilderseizoen (van april t/m oktober ongeveer) is er volop werk, in de winter zijn er minder opdrachten. De extra tijd die je dan hebt, kun je eventueel besteden aan bijscholing.

Schilder worden opleiding

Wanneer je schilder wilt worden dien je een opleiding te volgen. Je kunt de basis leren en direct aan de slag als leerling schilder of verder studeren en jezelf meer specialiseren. Bij Actief Techniek kun je de basisopleiding intern volgen. De eerste 12 weken leer je de fijne kneepjes van het vak in onze werkplaats. Vervolgens ga je 12 weken op stage. Wanneer alles op rolletjes loopt, krijg je een contract van zes maanden bij één van onze opdrachtgevers. Zo kun je dus binnen een jaar schilder worden! Een opleiding bij Actief Techniek heeft de volgende voordelen:

  • Je lesgeld wordt betaald door ons
  • We regelen werkkleding en gereedschap voor je
  • Eventuele reiskosten worden vergoed

Schilder worden op latere leeftijd

Wil jij graag je leven omgooien en (misschien wel) compleet iets anders gaan doen? Je kunt schilder worden op latere leeftijd! We vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent. We geven je graag een kans! Besef je echter wel dat het een uitdaging kan zijn om schilder te worden op latere leeftijd. Het is redelijk zwaar werk waarbij er fysiek best veel van je wordt gevraagd. Schrikt dat jou niet af? Meld je dan aan voor onze schilder opleiding!

Kun je de opleiding die jij wilt volgen niet vinden bij Actief Techniek? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.