Menu

Word rijker met deze 10 tips

24 April 2018 -

Wil je snel rijker worden? Begin dan met geld besparen op de dagelijkse dingen. Wij geven je graag 10 handige tips om mee te beginnen.

1. Koop je kleding zo laat mogelijk in het seizoen

Is de winter al bijna voorbij? Ga dan op koopjesjacht naar winterkleding. Vaak is de overgebleven wintercollectie sterk afgeprijsd. Misschien dat je de kleding niet per se nu kan dragen, maar dan heb je bijvoorbeeld wel een goede jas voor een prikkie voor volgend jaar. Zo bespaar je uiteindelijk een hoop geld op kleding.

2. Ga je op pad? Neem een tussendoortje mee

Stel je gaat even de stad in met je vrienden, overal zie je iets lekkers en door de heerlijke geuren krijg je ontzettende trek. Zo kom je makkelijk in de verleiding om dure snacks te kopen. Neem daarom een homemade tussendoortje mee. Zo stil je de trek en voorkom je onnodige uitgaven.

Hongerig in de supermarkt

3. Ga geen boodschappen doen als je hongerig bent

De meest gemaakte fout is om hongerig naar de supermarkt te gaan. Onbewust pak je te veel dingen mee die je lekker lijken vanwege je trek! Eet dus even goed thuis voordat je boodschappen gaat doen. Zo bespaar je niet alleen een hoop geld, maar koop je ook geen onnodige producten waar je later spijt van krijgt.

4. Pin elke maand een bedrag voor boodschappen

Stel per maand een budget op voor boodschappen en neem dit bedrag op. Wanneer je met een pinpas betaalt ben je sneller het overzicht kwijt en geef je meer geld uit. Met contact geld hou je meer overzicht in je portemonnee.

5. Facetime of Skype vaker in plaats van bellen

Skypen met een vriendin

Heb je een abonnement met onbeperkt bellen? Dan maakt de manier waarop je belt niet zoveel uit. Maar heb je dit niet, dan zijn belminuten best duur in vergelijking met internetkosten. Daarnaast is het ook veel leuker wanneer je elkaar kunt zien als je iemand belt.

6. Nooit meer in het rood

Heb jij een gat in je hand? Dan kan het zomaar voorkomen dat je in het rood kom te staan bij de bank. Dit geeft je geen fijn gevoel, maar daarnaast betaal je debetrente over het rood staan bij de bank. Het is dus slim om bij de bank in te stellen dat je niet in het rood kan staan. 

7. Drink vaker water of thee

Laat de dure sapjes en frisdranken maar in de supermarkt staan en hou het zoveel mogelijk op water en thee. Het is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens gezonder. Want je krijgt minder suikers binnen. Probeer koffie en alcohol ook zo veel mogelijk te beperken.

8. Verkoop oude spullen 

Heb je oude spulletjes die je niet meer gebruikt, zoals meubels of kleding? Gooi het niet weg, maar verkoop het via een website zoals Marktplaats. Dan krijg je er nog wat geld voor en maak je iemand anders er misschien wel heel blij mee.

9. Vergelijk artikelen online

Sta je op het punt om een duur product aan te schaffen? Kijk dan eens online of andere winkels dit product ook verkopen en vergelijk de prijzen. In sommige winkels zijn de prijzen nu eenmaal hoger dan in andere, dus het is altijd verstandig om op het internet te kijken of je het ergens goedkoper kunt kopen. 

10. Spreek wat vaker thuis af met vrienden

Zin in een gezellig avondje? In de horeca gaan de producten maar liefst drie keer over de kop. Nodig je vrienden ook eens vaker thuis uit en organiseer bijvoorbeeld een gezellig avondje met bordspellen. Je hebt dan meer aandacht voor elkaar en bent geen geld kwijt aan peperdure drankjes.