Menu

Veilig werken met PBM's

25 August 2021 -

Bij Actief werken we veilig. Dit betekent dat we er alles aan doen om arbeidsrisico’s te beperken wanneer onze flexkrachten aan de slag gaan bij onze opdrachtgevers. Om veilig te werken is het juist gebruiken van Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) ontzettend belangrijk. PBM’s worden gebruikt door flexkrachten die beroepen uitoefenen waar risico's aan verbonden zijn, om letsel en lichamelijke schade te voorkomen.

Gebruik van de PBM’s

Om er zeker van te zijn dat PBM’s de juiste bescherming bieden, moeten de middelen altijd voldoen aan essentiële veiligheids- en gezondheidseisen. Een PBM geeft alleen bescherming als het volgens de instructie van de fabrikant wordt gebruikt. Zit er bijvoorbeeld een scheur in je veiligheidskleding of heeft je veiligheidshelm een enorme klap gehad? Dan moet het middel direct vervangen worden. 

Ook is het belangrijk om je bewust te zijn van het intact houden van je PBM’s. Wist je bijvoorbeeld dat het plakken van stickers op een veiligheidshelm het kunststof van de helm beschadigt? De lijm kan het kunststof aantasten waardoor deze niet meer optimaal kan functioneren. Dit geldt ook wanneer je je helm in de zon legt. Het doornemen van de instructies die bij je PBM horen, zijn cruciaal om risico’s op de werkvloer te verminderen. Een goede bescherming voorkomt onnodig letsel.

PBM’s en het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het belangrijk dat jij je PBM’s schoon houdt en juist gebruikt. Gebruik daarom alleen je eigen PBM’s en leen je PBM’s niet uit aan collega’s.  

Vragen?

Heb je vragen over veilig en gezond werken of over het gebruik van PBM’s? Neem dan contact op met je opdrachtgever of je contactpersoon van Actief.