Menu

5 trends in Uitzendland!

24 March 2022 - Marketing

De maatschappij is volop in ontwikkeling. Dat is natuurlijk geen nieuws. We zien allemaal hoe maatschappelijke trends werkend Nederland veranderen. Het zijn ontwikkelingen die ook de uitzendbranche raken, maar op welke manier?

Als landelijke arbeidsbemiddelaar hielp Actief Werkt! afgelopen jaar ruim 16.000 flexkrachten aan een baan. We begeven ons dus midden in de veranderende arbeidsmarkt en hebben te maken met de trends die wij signaleren. Hier alles over weten? Vraag nu ons nieuwste Trendrapport aan en ontvang direct per e-mail.

Lees meer en vraag Trendrapport aan

Lees onder andere meer over:

 1. Wendbaarheid
  Een belangrijke reden dat de uitzendbranche na de crisis weer snel terug is gekomen op haar oude niveau is doordat er enorme wendbaarheid is getoond.
 2. Digitalisering
  Een deel van ons vak wordt efficiënter door technieken die matchingprocessen vergemakkelijken. Hoe gaan we om met de ruimte als gevolg van deze ontwikkeling?
 3. Duurzame inzetbaarheid en demografie
  Waar bepaald werk komt te vervallen, ontstaan kansen voor werkvelden met schaarste. Opleiden biedt flexkrachten een loopbaanpad naar deze kansrijke sectoren.
 4. Persoonlijke benadering
  Meer aandacht voor wensen en behoeften van flexkrachten is onmiskenbaar. Het is noodzakelijk om te kijken naar de flexkracht in z’n totaliteit en niet langer naar slechts het CV.
 5. Employer branding
  Een krachtig werkgeversmerk is nodig om blijvend nieuwe medewerkers aan te trekken. Nu en in de toekomst.

 

Kansen op een rij...

Bij ieder van de 5 trends hebben wij een advies voor u. Kansen waarvan wij overtuigd zijn dat u er met uw organisatie het verschil mee kunt maken. Lees op de laatste pagina van het Trendrapport over:

 • Goed werkgeverschap
 • Het belang van perspectief bieden 
 • Innoveren
 • Kracht van lokale aanwezigheid

Download Trendrapport