Menu

BBL Timmerman

Bouw

15-07-2024
Heel Nederland

BBL Timmerman opleiding

Zou jij graag het timmervak willen leren zodat jij uiteindelijk helemaal zelfstandig je eigen woning kan bouwen? Wij bouwen graag samen mee aan jouw toekomst!

Tijdens de BBL opleiding Timmerman (niveau 2) maak je kennis met de bouw en alle bijbehorende werkzaamheden. Zo leer je bijvoorbeeld kozijnen stellen, wanden plaatsen, materialenkennis maar ook hoe je diverse (elektrische) gereedschappen moet gebruiken. Met een diploma kun jij met baangarantie aan de slag bij een bouwbedrijf bij jou om de hoek.

BBL Traject Timmerman

De timmerman opleiding duurt in totaal twee jaar. Tijdens de opleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf waar een leermeester jou in de praktijk gaat leren timmeren.

Eén dag per week ga je naar school waar je het timmeren in theorie te leren krijgt. Onderwerpen zoals maatvoering, tekening lezen en veiligheid worden uitvoerig besproken en stomen jou klaar om dit in de praktijk toe te passen!

Tijdens de vier dagen dat je werkzaam bent als leerling timmerman zal je betaald krijgen conform Bouw & Infra CAO. Dit houdt in dat je niet alleen recht hebt op salaris maar ook op secundaire arbeidsvoorwaarden zoals maar liefst 20 ATV dagen (bovenwettelijke vrije dagen) en een reiskostenvergoeding van €0,32 cent per km.

Heb jij zelf contact met een bouwbedrijf waar je aan het werk kunt, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Is dit bedrijf echter nog geen erkend leerbedrijf? Dan zorgen wij ervoor dat het bedrijf erkend wordt als leerbedrijf.

Kosten

De opleiding is geheel gratis! Boeken en lesgeld worden volledig door ons betaald. Tevens verzorgen wij het benodigde gereedschap en krijg je van ons een set werkkleding zodat jij gelijk aan het werk kan als leerling timmerman.

  

Instroommogelijkheden

Het is voor deze opleiding mogelijk om op diverse momenten gedurende het jaar in te stromen. Neem contact op met onze vestigingen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Toelatingseisen

Wanneer je wilt starten met de BBL timmerman opleiding (niveau 2) is het van belang dat je één van de volgende diploma's in je bezit hebt:

✓ VMBO diploma (basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
✓ Entree opleiding diploma

Voldoe je nog niet aan de eisen om aan de BBL timmerman opleiding te starten? Dan is het mogelijk om de BBL opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud (Entree Bouw) als vooropleiding te volgen.

Toekomstperspectief

Met je timmerdiploma op zak kun je na je opleiding direct aan de slag bij een bouwbedrijf bij jou in de buurt! Ben je al aan het werk bij een bouwbedrijf? Dan loopt dit gewoon door.

Wil je graag doorstuderen? Na deze opleiding kun je verder leren voor Allround Timmerman (niveau 3). Tijdens deze opleiding van twee jaar wordt meer zelfstandigheid verwacht en zul je complexere opdrachten moeten uitvoeren.

Aanmelden voor de opleiding BBL timmerman

Wil jij je graag aanmelden voor deze opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 70 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!