Menu

De uitbetaling van jouw salaris met de feestdagen

maandag 21 december 2020

Het is bijna kerst! Hier lees je hoe het zit met jouw salarisbetaling rond de feestdagen.

Wanneer wordt je salaris uitbetaald?

KerstDit jaar valt kerstmis op vrijdag en zaterdag. We hebben dus (gelukkig!) niet te maken met sluiting van de banken, op dagen dat ze normaal bezig zijn met je  salaris. Je salarisbetaling van week 52 loopt dus geen vertraging op! 

Krijg je je salaris altijd per 4 weken? Dan is er wel iets anders dit jaar. Je krijgt week 53 nu los uitbetaald, 1 week na de salarisbetaling van de uren van week 48 t/m 52.

Heb jij met kerst niet gewerkt, maar heb je wél recht op doorbetaling van feestdaguren? Dan krijg je die uren een week later op je rekening, op dinsdag 5 januari. De feestdaguren van nieuwjaarsdag lopen slechts 2 dagen vertraging op. Deze worden op 7 januari overgemaakt, dus in dezelfde week als de uren van week 53. Of je recht hebt op doorbetaling van feestdaguren lees je hieronder. 


Heb jij recht op doorbetaling van feestdaguren?

De regel is, dat als de dag waarop de feestdag valt normaliter een werkdag voor je is, je recht hebt op doorbetaling. Als uit je contract niet duidelijk blijkt of de dag waarop de feestdag valt voor jou een werkdag is, dan krijg je doorbetaald als je in de dertien weken voorafgaand aan de betreffende feestdag minimaal zeven keer op die dag hebt gewerkt. 

Dat is de nieuwe, gunstigere regeling die met ingang van 1 januari 2020 geldt bij feestdagen.

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan gerust aan je contactpersoon van Actief Werkt!

Contact