Menu

Zorg voor elkaar

Zorg voor elkaar

Gezondheid en jezelf fit voelen is voor iedereen belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven. Daarom schenken wij hier veel aandacht aan.

Aandacht voor veilig werken
We doen er samen met onze opdrachtgevers alles aan om er voor te zorgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Voordat je start met werken wordt je op de hoogte gebracht van de werkomstandigheden zodat je weet hoe je risico’s tot een minimum kunt beperken. Klik hier (https://www.actiefwerkt.nl/uitzendkracht/veilig-werken) voor veiligheidstips en alles over persoonlijke beschermingsmiddelen en het melden van ongevallen.

 

Verzuimbegeleiding
Samen met opdrachtgevers doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoord je werk kunt doen. We hopen natuurlijk net als jij dat het niet gebeurt, maar mocht je toch een keertje ziek worden dan kijken we samen met jou wat je nodig hebt om snel weer beter te worden. Er wordt gekeken naar wat je nog wel kan, zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk ander werk doen.

 

Preventief spreekuur bedrijfsarts
Je wil natuurlijk graag voorkomen dat je ziek wordt. En dat willen wij ook! Als je gezondheidsklachten hebt die mogelijk te maken hebben met je werk, dan kan dat een aanleiding zijn om gebruik te maken van een (preventief) spreekuur van een bedrijfsarts.

Als je tenminste vier jaar in dienst bent van Actief Werkt!, is het mogelijk om een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te vragen. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar de gezondheidsrisico’s van je werkzaamheden en hoe we die risico’s kunnen beperken. Uiteraard is met de arbodienst overeengekomen dat je privacy altijd wordt gerespecteerd. Heb je interesse in zo’n spreekuur of onderzoek? Geef het aan bij je contactpersoon van Actief Werkt!.

 

Vertrouwenspersoon
Actief Werkt! vindt het belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen in de werkomgeving en kunnen werken in een sociaal veilige omgeving ongeacht leeftijd, sekse of seksuele geaardheid. Als jij je niet veilig of integer behandeld voelt, dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. Klik hier voor meer informatie.