Menu

Werken als zzp'er

 

Waarom je als zzp’er goed zit bij Actief Werkt!

Zelfstandig ondernemen, maar minder risico’s en administratie.

Als zzp’er in de techniek werken is prachtig. Je kunt zelf kiezen welk werk je aanneemt, hebt veel verschillende opdrachtgevers en bepaalt je eigen tarief. Hoe vervelend het ook is om je administratie te doen en zelf nieuwe opdrachten binnen te halen, die zelfstandigheid wil je natuurlijk niet opgeven. En dat hoeft ook niet, als je via Actief Werkt! aan de slag gaat: je kunt helemaal focussen op je vakwerk en hebt geen omkijken naar randzaken – hoe belangrijk ook.


Actief Werkt! als bemiddelaar

Wij werken samen met grote organisaties als Stork, Verwater, SPIE en TBI. Bedrijven met veel interessante opdrachten, waar je als zzp’er niet zo makkelijk zelf binnenkomt als onderaannemer. Behalve als Actief Werkt! voor je bemiddelt: wij hebben raamovereenkomsten met de grootste technische spelers in Nederland, dus we krijgen regelmatig mooi werk binnen. Neem jij een opdracht aan? Dan werk je direct voor de opdrachtgever, daar gaan we niet tussen zitten. We werken namelijk volgens een bemiddelingsmodel. Voor jou betekent dat: volledige zelfstandigheid. Je werkt direct met je opdrachtgever en bepaalt je eigen tarief – je bent niet voor niets zzp’er!

 

Belangrijkste voordelen van Actief Werkt!

 • Snel uitbetaald
  Opdrachtgever akkoord met je opdrachtbon? Dan betalen we je factuur binnen twee weken.
 • Volledige zelfstandigheid
  Van je tarief tot de opdrachten die je aanneemt: jij bepaalt alles zelf.
 • Minder administratie
  Onze handige tools en oplossingen schelen jou een hoop administratie. 
 • Helder en deskundig advies
  Ook zzp’ers hebben soms hulp of advies nodig. Geen zorgen, wij zijn er voor je! 
 • Persoonlijke bemiddeling
  Je hebt altijd direct en persoonlijk contact met dezelfde contactpersoon.

 

Veilige haven voor jouw onderneming:

op financieel…

Inflatie, het vergunningsstelsel en tegenvallende resultaten: er heerst door uiteenlopende oorzaken veel onzekerheid in de markt. Organisaties hebben het lastig, en sommige lopen zelfs het risico op omvallen. Dat is ook voor zzp'ers een risico. Want wat als je opdrachtgever jouw factuur opeens niet meer kan betalen?

Bij Actief Werkt! zit je veilig, óók nu. Niet alleen doordat wij zelf een financieel gezonde organisatie zijn, waar dagelijks 6.000 mensen voor werken. Maar ook doordat we alleen zakendoen met gezonde en kredietwaardige opdrachtgevers. Zo beperk jij je debiteurenrisico. Zo weet je zeker dat je harde werk iets oplevert.

…én op juridisch gebied

Ook in de politiek is het de laatste tijd erg onrustig rond zelfstandig ondernemers. Nieuwe wetten volgen elkaar in hoog tempo op, en jij moet overal maar van op de hoogte blijven. Actief Werkt! is door de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendorganisaties (NBBU) gecertificeerd als zzp-bemiddelaar. Daarnaast zijn we aangesloten bij landelijke klankbordgroepen voor de positie van zzp’ers.

Grote woorden, maar in de praktijk betekent dat: we nemen zelfstandig ondernemerschap erg serieus en zetten ons voor jou in. Daarom houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, geven we je handige adviezen en proberen we wetgeving waar mogelijk in jouw voordeel te beïnvloeden.

 

Duidelijke kosten

Als je je bij Actief Werkt! aansluit, dan krijg je nooit te maken met schimmige marges en verborgen kosten. Bij ons betaal je alleen administratiekosten: € 25 per jaar. Niets meer, niets minder. Wat opdrachtgevers ons betalen voor jouw opdracht, vind je altijd netjes terug in de modelovereenkomst – ook daar zijn we transparant over. En de fee van Actief Werkt! gaat nooit ten koste van jouw tarief: jouw prijs bepaal je zelf!

 

Keurmerk ZZP-Bemiddeling

Zzp-intermediairs die zich willen onderscheiden in de markt voor zzp-bemiddeling kunnen zich certificeren met het keurmerk zzp-bemiddeling van de NBBU. De NBBU is de brancheorganisatie voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt en behartigt de belangen van meer dan 1.350 dienstverleners in de flexbranche, zoals uitzendbureaus, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs.

Wat houdt het keurmerk ZZP-bemiddeling in?
Er heerst vaak onduidelijkheid over de rol van zzp-intermediairs, wat soms tot misverstanden leidt. Het keurmerk biedt opdrachtgevers en zzp'ers de zekerheid dat het bemiddelingsmodel van Actief Werkt! goed geregeld en transparant is. De organisatie scoort onder andere goed op de volgende punten:

 • Naleving van de afgesproken betalingstermijn richting zelfstandigen;
 • Zorgvuldige procedures voor het aanleggen en bijhouden van zelfstandigen-dossiers;
 • Een transparantie dienstverlening van afspraken tussen opdrachtgever en zelfstandige; 
 • Het gebruik van goedgekeurde modelovereenkomsten tussen zelfstandige en opdrachtgever.

 

Toe aan een nieuwe opdracht?

Wij hebben veel projecten en mooi werk in de aanbieding. Check hier of er een project voor jou tussen zit!

 

Interessant speciaal voor zzp'ers!

Op de hoogte blijven als zzp'er over relevante ontwikkelingen? Regematig schrijven wij nieuwe artikelen, afgestemd op onze zzp doelgroep.