Menu

Maak je werk leuker met deze 6 tips!

17 August 2018 -

Het is een feit dat je een groot deel van je leven doorbrengt op je werk. Het is zelfs zo dat de AOW-leeftijd in 2022 omhoog gaat naar 67 jaar en drie maanden. Dit komt omdat de levenskwaliteit steeds beter wordt, waardoor de levensverwachting stijgt. Superfijn! Gevolg is wel dat de AOW-leeftijd ook lekker mee stijgt. We moeten dus ook langer doorwerken. Benieuwd hoe lang jij nog moet werken tot je pensioen?

Waarschijnlijk heb je nog wel even te gaan. Dan kun je je werk beter leuker maken, toch? Met deze zes tips ga jij met veel meer plezier naar je werk:

1. Wees vriendelijk

Aardig doen kost je niets, dus waarom zou je het niet eens proberen? Een vriendelijk gebaar kan een wereld van verschil maken. Vriendelijk zijn werkt namelijk aanstekelijk. Als je jouw collega eens belangeloos helpt of gewoon even koffie haalt, dan kan het zo zijn dat hij of zij iets aardigs terug doet. Met vriendelijke gebaren verhoog je de gunfactor en zullen je collega’s jou veel aardiger gaan vinden. Daarbij geeft het niet alleen anderen een fijn gevoel, maar krijg je er zelf ook een goed gevoel van wanneer iemand je bijvoorbeeld bedankt als je de deur openhoudt voor diegene. Wil je de sfeer op je werk aangenamer maken? Begin dan bij jezelf.

2. Het glas is halfvol

Het is vaak stressen op werk en je hebt er altijd een paar negatieve collega’s bij die onder druk iewat chagrijnig kunnen worden. Ook heeft iedereen wel eens een slechte dag. Probeer toch optimistisch te blijven in alle gevallen. Het scheelt je stress en gaat niet ten koste van je gezondheid wanneer jij dingen positief bekijkt. Meegaan in een negatieve spiraal maakt je werk echt niet leuker, dus waarom zou je?

3. Geniet van de kleine dingen

Vind je het lastig om je werk altijd positief te bekijken? Bedenk dan eens wat dingen waar je dankbaar voor bent en waar je blij van wordt. Door je werk kun je misschien wel die ene leuke vakantie boeken of lekker uit eten gaan. Misschien is het wel je collega die elke keer klaar staat om je te helpen of waar je even een goed gesprek mee kunt hebben. Of is het een mooi uitzicht vanuit je werkplek. Hou je vast aan de lichtpuntjes op je werk, want daar word je een stuk positiever door. Geef geen aandacht aan negativiteit.

4. Zorg voor afwisseling

Van een sleur is nooit iemand gelukkig geworden. Informeer bij je leidinggevende eens naar andere werkzaamheden die je tussendoor kunt doen om je werk uitdagend en afwisselend te houden. Uitdaging in je werk is juist goed voor je geluk en motivatie. Stap uit je comfortzone en durf verandering aan te gaan. Uiteindelijk zal dit je voldoening geven. Het is simpel: wanneer je een gevoel van tevredenheid ervaart word je gelukkiger.

5. Verander je lunchpauze

Het zit ‘m ook in de kleine dingen zoals je lunchpauze. Eet je altijd in de kantine of op je werkplek? Doe eens gek en maak een wandeling in de pauze. Daar laad je van op en je zult merken dat je dan veel productiever wordt. Of houd in overleg met je leidinggevende langer pauze en werk iets langer door, dan kun je namelijk ook eens ergens anders eten.

6. Fleur je werkplek op

Heb je een vaste werkplek? Dan heb jij een mogelijkheid om er iets leuks van te maken. Wil je je wat meer thuis voelen? Zet dan een fotolijstje neer van je familie of gezin. Of stel je vakantiefoto in als je bureaublad, wanneer je achter een computer werkt. Ook kun je wat plantjes neerzetten of leuke bureau accessoires bestellen om je werkplek te pimpen. Je werkplek kun je zien als je tweede huis, maak het aangenaam voor jezelf in overleg met je baas. Zorg ervoor dat je het ook weer niet te bont maakt, zodat niemand er last van heeft. ;-)

Happy naar je werk gaan is ontzettend belangrijk voor je welzijn. Ben je toch niet helemaal tevreden met je huidige baan of zoek je een frisse start? Laten we samen kijken welke baan je beste bij je past. Neem gerust contact met ons op of bekijk onze vacatures.