Menu

Loopbaanperspectief voor intercedenten

16 april 2018 - Silvie van den Berg

Ben jij benieuwd wat jouw loopbaankansen zijn? Misschien zit de arbeidsmarkt te springen om mensen met jouw werkervaring. Misschien moet je wat meer moeite doen voor die mooie vervolgstap. 

Je hoort de geluiden overal. Er is veel krapte op de arbeidsmarkt. Toch betekent dat niet dat er voor alle beroepen veel vacatures zijn. Ben je werkzaam in zorg of ICT, Loopbaankansen voor intercedentendan sta je er goed op. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als secretaresse of leider kinderopvang, dan ligt er meer concurrentie op de loer. Als je even zoekt in Google, vind je de grafieken met de kansrijke beroepen, zoals op de website van het UWV.  Ben jij werkzaam als intercedent? Dan ben je misschien wel benieuwd hoe jouw loopbaankansen zijn.

Kansen voor recruiters

Het is een logisch gevolg van de algehele situatie op de arbeidsmarkt: er is een grote vraag naar recruiters. Of jij daarmee gebeiteld zit, hangt natuurlijk af van jouw interesse en skills. Wil je doorgroeien in de richting van recruitment?  En in wat voor omgeving? Ben je die master in online recruitment, of krijg jij energie van een selectiegesprek op niveau? Recruiters worden met name gevraagd voor de branches IT, bouw en zorg. Vooral recruiters op Hbo-niveau zijn gewild, op de voet gevolgd door recruiters op Mbo-niveau. Naar academisch opgeleide recruiters wordt aanzienlijk minder gevraagd. Heb jij affiniteit met de sectoren waarin veel personeel wordt gevraagd? Dan kun je ervan uitgaan dat je loopbaankansen goed zijn.

Wat is jouw loopbaanwens?

Maar wat wil je zelf? Wil je je wel verder ontwikkelen in de richting van recruitment? In een eerder blog over ‘vervolgbanen na de uitzendbranche’ haalden we het al aan: de functie van intercedent is natuurlijk enorm veelzijdig, en je kunt daarna allerlei kanten op. Jouw interesse en ambitie zijn bepalend; lonkt commercie, HR, recruitment of zelfstandig ondernemerschap? De wereld ligt aan je voeten