Werkgevers

Heeft u een vraag?

Ons team staat voor u klaar om te helpen

Wilt u zelf de werving & selectie van een medewerker doen, maar wilt u deze medewerker niet in loondienst nemen? Dan is payroll voor u interessant. Op basis van de CAO voor Uitzendkrachten nemen wij uw medewerker in dienst en regelen zo voor u de verloning, de administratieve en juridische aspecten. U blijft verantwoordelijk voor de personeelsinzet en de operationele aansturing.

Op deze pagina leest u over:


Voordelen:

 • U bespaart tijd (o.a. geen personeels- en loonadministratie)
 • Geen juridische (werkgevers) risico’s
 • Meer arbeidsflexibiliteit

Wat is Payrolling?

Bij payrolling werft en selecteert u zelf de kandidaten wij zijn de formeel werkgever en worden naast de personeels- en salarisadministratie tevens de juridische risico’s van u overgenomen. U heeft dus geen ‘last’ van contracten, salarisbetalingen, sociale afdrachten en werkgeversrisico’s. U zorgt voor de juiste kandidaat en wij voor de juiste betaling van het salaris en alles wat daarbij komt kijken.

Bij ons staat uw succes centraal. Wij zijn helder en direct. U weet wat u krijgt. Afspraak is afspraak. Alleen dan kunnen wij met u een duurzame relatie opbouwen. Bij Actief Werkt! Payroll brengt u snel en georganiseerd payrollkrachten onder, wanneer dat schikt voor de bediening van úw klanten.

Voor de arbeidsovereenkomstbepalingen met betrekking tot het juridische werkgeverschap wordt de ABU CAO gehanteerd. Vanaf dag één wordt daarbij tevens de inlenersbeloning gehanteerd, vanuit uw eigen bedrijfseigen regelement (BER) of CAO.

De inlenersbeloning bestaat uit de volgende elementen:

 • Het geldende periodeloon in de schaal.
 • De van toepassing zijnde ADV.
 • Toeslagen voor overwerk, verschoven uren, onregelmatigheid en ploegentoeslagen.
 • Initiële loonsverhogingen, hoogte en tijdstip zoals bij u.
 • Kostenvergoedingen.
 • Periodieken, hoogte en tijdstip als bij de opdrachtgever bepaald.

Door het toepassen van payrolling worden vaste personeelskosten voor u omgezet in variabele personeelskosten en wordt arbeidsflexibiliteit nog toegankelijker, tegen een aantrekkelijk payrolltarief.

Waarom Actief Werkt! in Payrolling?

Wanneer u kiest voor een samenwerking met Actief, heeft u één vaste contactpersoon (en één vast back-up). Deze persoon weet alles van uw payrollmedewerkers en van uw organisatie. 

Door centrale bedrijfsvoering heeft Actief Werkt! het hele administratie- en verloningsproces in eigen hand. Dit resulteert in lagere indirecte operationele kosten en creëert tevens mogelijkheden voor schaalvoordelen. Hierdoor kan Actief Werkt! Payroll u als opdrachtgever maximale arbeidsflexibiliteit vanuit de ABU-CAO bieden tegen de laagste kosten.

Voordelen:

 • Geen personeels- en salarisadministratie.
 • Geen arbeidsrechtelijke risico’s m.b.t. flexwerkers.
 • Geen verantwoordelijkheid en risico’s in kader van ‘Modernisering Ziektewet’.
 • Mogelijkheden voor wekelijkse- of 4 wekelijkse verloning en facturatie.
 • Lage (variabele) kosten.

ABU cao

Voor de arbeidsovereenkomstbepalingen met betrekking tot het juridische werkgeverschap wordt de ABU CAO gehanteerd. Vanaf dag één wordt daarbij tevens de inlenersbeloning gehanteerd, vanuit uw eigen bedrijfseigen regelement (BER) of CAO.

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Actief Werkt! vindt u hier.
 

Inloggen als opdrachtgever

Actief Werkt! werkt digitaal. Via ons klantportaal kunt u de medewerkers aanmelden. Daarnaast vindt u in het klantportaal onder andere uw facturen, kunt u uren invoeren en/of accorderen, en doorlinken naar Pep (ons digitale uren-registratie-systeem). Samenwerkingsovereenkomsten worden hier ter fiattering aangeboden en gearchiveerd.


Payroll offerte aanvragen

U kunt vrijblijvend een offerte aan vragen door telefonisch contact op te nemen:
076-5232971.

Privacy van medewerkers

Privacy van medewerkers is voor ons een belangrijk thema. We werken met het document 'vaststelling identiteit'. Hiermee borgen we dat we altijd het ID-bewijs van flexkrachten controlen, en dat onze werkwijze in lijn is met de wettelijke vereisten.


Wilt u meer info hierover? Dan kunt u kijken op www.identiteitsdocument.nl. Uiteraard kunt u met vragen bij uw contactpersoon terecht.

Heeft u een vraag?

Ons team staat voor u klaar om te helpen

Mail ons uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Wanneer je je gegevens achterlaat, nemen we contact op voor een afspraak.