Menu

VHG Brancheopleiding

Groen

20-03-2023
Heel Nederland

Wil jij werken in de groenvoorziening als Hovenier, maar heb jij nog niet de juiste papieren om aan de slag te gaan? Volg dan de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier via Actief.

De branche-opleiding

De branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier is opgedeeld in drie verschillende delen:

✓ Deel 1: Aankomend Hovenier
✓ Deel 2: Hovenier
✓ Deel 3: Vakbekwaam Hovenier

Ieder onderdeel vormt een afzonderlijk en afgerond geheel, waar een certificaat voor te behalen is. De drie onderdelen moeten afzonderlijk gehaald worden, om het diploma Vakbekwaam Hovenier te verdienen.

Deel 1: Aankomend Hovenier

Tijdens het eerste jaar van de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier leer je tijdens praktijkavonden de basisvaardigheden van het hoveniersvak. Vaktechniek staat centraal, dus je volgt geen algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Plantenkennis en vooral veel praktische instructies komen aan bod. 

Deel 2: Hovenier

In het tweede jaar van de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier leer je de basisvaardigheden van het tuinontwerpen en de tuintechniek.

Deel 3: Vakbekwaam Hovenier

In het sluitstuk van de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier vindt verdere verdieping plaats en specialiseer je je in één of beide afstudeerrichtingen: Aanleg en Onderhoud of Tuinontwerp.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is gericht op werknemers van hoveniersbedrijven, gemeenten en tuincentra, die niet beschikken over een vakdiploma. Ook wanneer je wilt herintreden kun je deelnemen aan deze opleiding.

Kosten

Je betaalt geen lesgeld voor het volgen van deze opleiding. Ook boeken, modulen en andere leermiddelen zijn voor rekening van Actief. Eventuele aanschaf van een laptop dien je zelf te betalen.

Aanmelden voor de VHG branche-opleiding

Wil jij je graag aanmelden voor deze opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!