Menu

Een creatief cv: weg met die saaie letterbrij!

Zelfgemaakte rap-video’s, kleurrijke infographics en collages, on- en offline. Hoe maak je een goed CV?  Denk goed na over met welk doel je het cv wil gaan gebruiken. Is een creatief cv gepast voor de sector waarin je gaat werken? Is de layout van je curriculum vitea van toepassing op de functie waarop je solliciteert? Solliciteer je naar een baan in een formele werkomgeving zoals een bank of notariskantoor, dan is de kans groot dat er formaliteit en structuur van jou wordt verwacht.

Jouw persoonlijke pitch

Veel werkzoekenden focussen zich met name op hun werkervaring en gevolgde opleidingen. Maar daarop maakt een recruiter niet op wie jij nu eigenlijk écht bent. Schrijf in enkele regels tekst op wie je bent, wat jij belangrijk vindt en wat jouw talenten zijn. Wil je jezelf letterlijk laten zien? Gelijk met de deur in huis vallen? Zet jouw elevator pitch op video door middel van je telefoon en open jouw cv hiermee.

Benoem je vaardigheden

Ben je goed in organiseren en plannen? Ben je een kei in programma’s zoals Photoshop? Spreek je verschillende talen vloeiend? Voeg een apart blokje toe met vaardigheden. Zo kan jouw potentiele werkgever in een oogopslag zien welke vaardigheden jij bezit.

CV inclusief doorverwijzingen 

Heb je een portfolio met voorbeelden van eerdere opdrachtgevers? Te denken aan bijvoorbeeld gepubliceerde artikelen of onderzoeken, voeg de link dan toe aan je cv. Voor een recruiter maak je het dan gemakkelijker om jouw podium te betreden. Dit geldt ook voor jouw social media. Recruiters houden nu eenmaal van een online zoektocht naar jouw persoontje. Maak het ze dan maar gelijk gemakkelijk, dat waarderen ze enorm.

Show jouw referenties

Eigenlijk zijn recruiters vooral benieuwd naar de verhalen van jouw huidige of ex-collega’s. LinkedIn biedt natuurlijk de mogelijkheid om aanbevelingen van eerdere opdrachtgevers te bekijken. Maar zoals we al eerder aangaven, maak het de recruiter zo gemakkelijk mogelijk en voeg eventuele aanbevelingen direct toe aan je cv. Zo kun je de recruiter misschien net dat ene zetje geven om jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Cv in orde?

Check, check en nog een keer check! Laat jouw cv aan bekenden zien en vraag ze of ze jou hierin herkennen, of ze jouw persoonlijkheid  duidelijk zien terugkomen in je cv. Geen spelfouten of verkeerde jaartallen? Past het bij de functie waarop je gaat solliciteren? Is de opmaak van je cv in orde?

Haal alles naar boven om jouw perfecte cv te creëren, het is namelijk het visitekaartje en bepaalt of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

 

Nog op zoek naar een leuke vacature? Bekijk onze vacatures voor uitzendkrachten.

Wil je graag direct aan de slag voor Actief Werkt!? Bekijk hier onze interne vacatures.

Heeft u een vraag?

Ons team staat voor u klaar om te helpen

Mail ons je vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Wanneer je je gegevens achterlaat, nemen we contact op voor een afspraak.