Menu

BBL Opleiding Schilder - Niveau 2

Schilders

26-09-2022

Heel Nederland

Is het strak in de lak zetten van oppervlakten en materialen helemaal jouw ding? Dan is het beroep schilder echt iets voor jou!

Tijdens de BBL opleiding Schilder (niveau 2) maak je kennis met werkzaamheden zoals schuren, plamuren, schilderen, glas plaatsen en behangen. Wanneer je je diploma op zak hebt, kun je aan de slag bij een schilders- en/of onderhoudsbedrijf bij jou in de regio.

BBL traject schilder

De BBL schildersopleiding duurt twee jaar en tijdens de opleiding werk je vier dagen per week bij een schildersbedrijf. Wij hebben een groot netwerk van schildersbedrijven bij jou in regio, daarom zorgen wij voor een passend leerbedrijf.

Heb jij zelf contact met een schildersbedrijf waar je aan de slag kunt, dan is dit ook mogelijk. De Wet Educatie en Beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Is het schildersbedrijf waar jij aan de slag wilt nog niet erkend? Dan kan Actief Techniek erkenning aanvragen voor het bedrijf. 

Voor de dagen die je werkt ontvang je salaris. Dit is conform Schilders CAO (op basis van leeftijd).

Eén dag per week ga je naar school en komen onderwerpen zoals schildertechnieken, veiligheid op de werkvloer en omgaan met collega's en klanten aan bod. In de praktijklokalen en het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud leer je hoe om te gaan met diverse verfsystemen.

Binnen de BBL schildersopleiding wordt theorie bijgebracht via een online opleidingsprogramma Studeo. De theorie wordt ondersteund door digitale middelen zoals video’s, digitale opdrachten en digitale voortgangstoetsen. Dit betekent dat je, naast klassikale lessen, het online opleidingsprogramma Studeo zelfstandig kunt doorlopen.

Kosten

Je betaalt geen lesgeld voor het volgen van deze opleiding. Ook boeken, modulen en andere leermiddelen zijn voor rekening van Actief Techniek. Eventuele aanschaf van een laptop dien je zelf te betalen.

Praktische zaken

Je volgt de BBL schildersopleiding in twee jaar tijd. Inhoudelijk bestaat de opleiding uit:

✓ vaktheorie
✓ praktijklessen
✓ algemene vakken (Engels, Nederlands, rekenenen en loopbaancoaching)

Je schooldag start om 08.15 uur en eindigt om 16.15 uur. 
Pauzes zijn van 10.00 uur tot 10.30 uur, van 12.30 uur tot 13.00 uur en 15.00 tot 15.15 uur.

Instroommogelijkheden

Het is voor deze opleiding mogelijk om op diverse momenten gedurende het jaar in te stromen. Neem contact op met onze vestigingen om de mogelijkheden te bespreken.

Toelatingseisen

Wanneer je wilt starten aan de BBL schildersopleiding (niveau 2) is het van belang dat je één van de volgende diploma's in je bezit hebt:

✓ VMBO diploma (basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
✓ Entree opleiding diploma

Voldoe je nog niet aan de eisen om aan de BBL schildersopleiding te starten? Dan is het mogelijk om de BBL opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud (Entree Bouw) als vooropleiding te volgen.

Entree Bouw

Toekomstperspectief

Met je schildersdiploma op zak kun je na je opleiding direct aan de slag bij een schilders- en/of onderhoudsbedrijf! 

Wil je graag doorstuderen? Na deze opleiding kun je verder leren voor Gezel Schilder (niveau 3). Tijdens deze opleiding komt onder andere aan bod:

✓ Leidinggeven
✓ Nieuwe werknemers begeleiden

Aanmelden voor de BBL schildersopleiding

Wil jij je graag aanmelden voor deze opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!