Menu

Opleiding Schilder - Praktijkopleiding

Schildersopleiding

01-12-2022
Heel Nederland

Bij een baan als schilder zie je vaak snel resultaat en zorg jij ervoor dat een pand er (weer) fris en als nieuw uitziet. Wil jij in de schildersbranche aan de slag, maar heb je nog geen ervaring? Volg dan onze interne opleiding tot schilder.

Tijdens deze opleiding leer je onder andere hoe je oppervlakten schuurt, kit en verft. Ook komt het repareren van houtrot aan bod. Wanneer jij je opleiding en stage succesvol hebt afgerond, bieden we je een halfjaar contract bij één van onze opdrachtgevers aan. 

De schildersopleiding

De interne schildersopleiding wordt gegeven bij Actief Techniek in Groningen. Het traject (opleiding, stage en contractperiode) duurt een jaar.

✓ Week 1 tot en met week 8: praktijk en theorielessen van een leermeester (ervaren allround schilder)
✓ Week 9 tot en met week 12: schilderen op een speciaal leerlingen project onder begeleiding van een leermeester

✓ De  opleiding start dagelijks om 08.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Tussentijds wordt er regelmatig pauze gehouden.

✓ Week 13 tot en met week 25: stageperiode

Tijdens de stageperiode doe je werkervaring op. Wij zorgen voor een stageplek bij jou in de regio.

Geen kosten

Je hoeft zelf geen lesgeld te betalen. Boeken, gereedschapskoffer, kleding en pbm’s zijn voor rekening van Actief Techniek. 

Inkomsten tijdens de schildersopleiding

Tijdens de schildersopleiding en stageperiode (week 1 tot en met week 25) zul je, in overleg met de gemeente en het UWV, werkzaam zijn met behoud van je uitkering.

Wanneer je de schildersopleiding en stageperiode succesvol hebt afgerond bieden wij jou een arbeidsovereenkomst van 26 weken aan. Je ontvangt vanaf dit moment salaris conform het Schilders CAO (op basis van leeftijd). 

Instroommogelijkheden

Deze opleiding start op maandag 3 januari 2022

Toekomstperspectief

Na het afronden van de schildersopleiding kun je direct aan de slag bij een schilders- en/of onderhoudsbedrijf! Wil je graag doorstuderen? Dan kijken we graag met jou naar de mogelijkheden.

Vakkracht aan het woord

 

 

Aanmelden voor de schildersopleiding

Wil jij je graag aanmelden voor de opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!