Menu

Via een uitzendbaan naar een vaste baan

maandag 6 juni 2016

Inge Klanker is 45 jaar. Ze woont samen met haar partner en zijn kinderen en is een echte muziekliefhebber. Op zoek naar een vaste baan, liep ze ruim een jaar geleden bij Actief Werkt! binnen.

Foto door Steven CouprieOp dat moment waren er geen passende vacatures, maar Donja de France, Intercedent bij Actief Werkt! zag direct dat Inge goed zou passen bij Sanquin, verantwoordelijk voor de bloedvoorziening in Nederland.  Het duurde niet lang, of Donja had goed nieuws voor Inge. Er was een tijdelijke vacature ontstaan. En al snel was alles geregeld.

Een nieuwe kans
Na 3 maanden kwam de tijdelijke klus ten einde. Jammer, want beide partijen waren enthousiast. Inge kreeg een mooie speech, een warm afscheid, en dat was het dan....? Toch niet. Nog voordat ze haar laatste dag had kreeg ze bericht van de directeur. Ze hadden op een andere afdeling plek voor haar. Weliswaar opnieuw tijdelijk, maar een kans die Inge met beide handen aangreep. Toch herhaalde de situatie zich nog een keer. Ook toen deze tijdelijke baan stopte, was er na een paar dagen een nieuwe kans. Deze nieuwe kans deed zich voor in Leiden, in het CCTR (Center for Clinical Transfusion Research).

Ondanks dat Inge eigenlijk op zoek was naar een vaste baan, hoefde ze niet te twijfelen. En haar flexibiliteit werd beloond. Inge was superblij toen vorige maand vanuit Sanquin het aanbod kwam om haar in vaste dienst te nemen. De vervanging die ze op dat moment deed, zou nog wel wat langer duren. Bovendien zagen ze in dat de match tussen Inge en Sanquin zo goed was, dat ze haar heel graag wilden binden. En dat was geheel wederzijds.


Superleuke organisatie
Inge: "Sanquin is een superleuke organisatie om te werken. Ik word overal bij betrokken. Toen ik suggesties deed ter verbetering werd dat echt opgepakt, en daarna werd me ook vaker gevraagd om mee te denken. Ik krijg heel veel vrijheid bij Sanquin."

Geluk moet je afdwingen
In dienst gaan bij Sanquin, betekende een eind aan het dienstverband bij Actief Werkt!. "Donja was direct heel enthousiast. Ze gunde het me echt. Actief Werkt! is voor mij ook altijd heel goed geweest. Veel mensen in mijn omgeving zijn huiverig om tijdelijke banen via een uitzendbureau aan te pakken. Ze zeggen: "Ja, een paar maandjes, en dan kom ik weer in de WW. Zo zie ik dat helemaal niet. Ik zie uitzendwerk juist als de perfecte opstap naar een vaste baan. Misschien heb ik geluk gehad, maar geluk moet je ook een beetje afdwingen".

 

Foto door Steven Couprie