Menu

Verdere uitbreiding Actief Group in Duitsland

donderdag 7 december 2017

Actief Groep zet haar internationale expansie verder kracht bij en maakt een nieuwe overname in Duitsland bekend. Na 2 eerdere overnamen in september 2015 (ISU groep) en in februari 2017 (Timecraft) wordt nu een derde uitzendorganisatie toegevoegd aan Actief Group in Duitsland: AB Zeitpersonal.

 

Met de acquisitie van AB Zeitpersonal vergroot Actief Group haar Duitse voetafdruk en voegt het een sterk complementair bedrijf met een solide klantenbasis toe aan haar portfolio. AB Zeitpersonal is meer dan 30 jaar geleden opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerd, middelgroot uitzendbureau met 45 kantoren verspreid over het centrale en westelijke deel van Duitsland. Door deze overname vergroten we op overtuigende wijze ons dekkingsgebied in Duitsland en kunnen we verder bouwen aan het bereiken van een nationale dekking. 

Voor Actief Group vormt deze overname een uitstekende gelegenheid om haar groeiambities versneld waar te maken en uit te groeien tot een echte West-Europese speler. Na deze transactie zal de Actief Group meer dan EUR 600 miljoen omzet realiseren verspreid over België, Duitsland en Nederland. De groep opereert via drie Actief merknamen: Actief Interim in België, Actief Werkt! in Nederland en Actief Personalmanagement in Duitsland. 

Actief Group in Duitsland

Heiko Harms, CEO van Actief Personalmanagement, over de transactie: “Sinds 2015 implementeren we een ambitieus uitrolprogramma door nieuwe kantoren te openen om zo onze ambitie om landelijke dekking te verkrijgen in Duitsland te realiseren. AB Zeitpersonal heeft een sterke ondernemerscultuur en dit past heel goed bij onze organisatie. Bovendien is het bedrijf vanuit geografisch oogpunt erg complementair aan Actief Personalmanagement: naast een hogere dekking in onze huidige regio’s breiden we nu ook onze voetafdruk uit naar de regio Noordrijn-Westfalen. AB Zeitpersonal heeft een aantrekkelijke klantenbasis en geniet een sterke reputatie in de markt. Ik kijk er naar uit om onze Duitse aanwezigheid verder uit te breiden samen met het AB Zeitpersonal-team.” Mark Maesen, CEO van Actief Group, vult aan: ”In de afgelopen 25 jaar is Actief Group uitgegroeid van een kleine locale Belgische speler tot een succesvol internationaal uitzendbureau. We hebben nu meer dan 180 kantoren verspreid over drie landen, volledig gericht op het leveren van hoogwaardige tijdelijke uitzenddiensten voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met twee acquisities in Nederland en nu drie in Duitsland (één in 2015 en twee in 2017) hebben we een sterke positie verworven in de Nederlandse en Duitse markt. Het is ons doel om een top 10 speler te worden in elk van deze landen en het verwelkomen van AB Zeitpersonal is in dit opzicht een grote stap voorwaarts.