Menu

Uitzendkrachten hebben ook ambities.

maandag 12 december 2016

Uitzendkrachten hebben ook ambities. Er wordt misschien weinig naar gevraagd. En het gevolg daarvan is, dat het lastig kan zijn om die ambitie onder woorden te brengen.  Dat zien we bij Actief Werkt! graag heel anders. Wij vinden het belangrijk hierover het gesprek aan te gaan. Het maakt dat onze flexcollega's gemotiveerder zijn en meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

 Om ambities te kunnen verwezenlijken is de eerste prio: weten wat de ambities van onze flexcollega’s zijn. Om Nick maakt zijn ambities waar.dit te achterhalen worden structureel persoonlijke ambitiegesprekken gevoerd. Zo krijgen we inzicht krijgen in wensen en ambities.

Intercedent Anouk heeft flexcollega Nick uitgenodigd voor zo’n ambitiegesprek. Nick heeft eigenlijk twee ambities. Zijn droom is om van zijn hobby zijn werk te maken: hij wil werken met computers. Daarnaast noemde hij ook de ambitie om zijn Reachtruckcertificaat te halen. Nick is in juni vader geworden van zoontje Max. Supertrots vertelt hij dat hij graag meer tijd aan zijn zoontje wil besteden. Anouk beloofde te bekijken wat de opties waren.


Om uitzendkrachten een aanzet te geven tot een leven lang leren en enthousiast te maken om verder te leren geeft STOOF scholingsvouchers uit. Toen Anouk hiervan hoorde, heeft ze Nick direct voorgedragen. Nick heeft de scholingsvoucher inmiddels ontvangen de opleiding voor het Reachtruckcertificaat ingepland en gehaald. Nick is blij met deze kans en rijdt nu ook op de Reachtruck rond bij opdrachtgever Mooy Logistics. Ook de opdrachtgever heeft meegedacht en Nick de flexibiliteit geboden om parttime te werken.

Nick is blij met deze mooie kans! Hij heeft nu en een super baan voor de langere termijn en tijd voor Max!