Menu

Pasen en je salarisbetaling

woensdag 8 april 2020

Het is bijna Pasen!  Wanneer krijg je je salaris, en heb je recht op doorbetaling? Hier lees je alle info. 

 

Je salaris één dag later

Pasen valt op zondag 12 april en maandag 13 april. Je salaris van de week er voor, zou je normaal gesproken op dinsdag 14 april ontvangen. Omdat op maandag de banken gesloten zijn, wordt dat nu één dag later: je krijgt je salaris op woensdag op je rekening. 


Heb je recht op doorbetaling van feestdaguren met Pasen? 

Sinds de nieuwe cao voor uitzendkrachten, is deze regeling in jouw voordeel veranderd. We kijken terug of de dag waarop de feestdag valt, normaal gesproken een werkdag voor je is. Als je in de afgelopen 13 weken minimaal 7 keer op deze dag hebt gewerkt, dan heb je recht op doorbetaling. 

 

Wanneer krijg je de feestdaguren van Pasen op je rekening? 

Deze uren krijg je later dan je gewend bent. Normaal gesproken zou je ze met de salarisbetaling van de week daarna krijgen. Door het handmatig toetsen of je recht hebt op doorbetaling, krijg je deze feestdaguren met de salarisbetaling van de week dáárna. Vervolgens loopt de salarisbetaling van 2e Paasdag en van de normale uren van week 17 ook weer één dag vertraging op omdat de banken gesloten zijn op 27 april vanwege Koningsdag. Als je recht hebt op doorbetaling van 2e Paasdag, krijg je dit salaris dus op woensdag 29 april. 

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan aan je contactpersoon van Actief Werkt!

Naar contactgegevens vestigingen