Menu

Info over je salarisbetaling met Pasen

vrijdag 30 maart 2018

Het paasweekend staat weer voor de deur. Misschien geniet je van twee vrije dagen? Of ben jij een van de Salarisbetaling Pasenmensen die gewoon aan het werk gaan, Pasen of niet?  Je leest hier wat er anders is in de uitbetaling van je salaris. 

Werk je via Actief Werkt! en krijg je wekelijks betaald?  Dan loopt je salarisbetaling in de week na Pasen één dag vertraging op. Dit komt omdat maandag 2e Paasdag een Nationale feestdag is. Je krijgt je salaris dus één dag later op je rekening dan je gewend bent. Dit geldt trouwens niet als je via Actief Werkt! Payroll werkt. Dan krijg je je geld zoals je gewend bent.  


Uitbetaling 2e Paasdag als feestdag

 In de CAO voor uitzendkrachten is bepaald dat je recht hebt op doorbetaling van je salaris van 2e Paasdag, als een maandag in andere weken óók een werkdag voor je is. Werk je altijd op maandag?  Dan krijg je 2e Paasdag gewoon uitbetaald, ook al was je lekker vrij. Werk je nooit op maandag? Dan krijg je nu natuurlijk ook geen salaris van die dag. Het wordt wat ingewikkelder als je onregelmatig werkt. Of als je pas heel kort via ons werkt. Dan is nog niet duidelijk of maandag een vaste werkdag voor je is of niet. Omdat we hier graag zorgvuldig mee omgaan en niemand tekort willen doen, beoordelen we of je hier recht op hebt. We hebben hier wel wat tijd voor nodig; als blijkt dat je recht hebt op uitbetaling van deze Paasmaandag, ontvang je het loon van die uren tegelijk met je loon van de week erop, namelijk in de week van 16 april. De overige werkdagen van de week na Pasen worden wel gewoon uitbetaald in de week van 9 april.

Heb je hier vragen over?  Stel ze dan gerust aan je contactpersoon van de vestiging. 

Naar overzicht vestigingen