Menu

Heb jij vakantiedagen die bijna vervallen?

donderdag 31 mei 2018

Het is bijna 1 juli. Een belangrijke datum als het gaat over vakantiedagen. Heb jij vakantiedagen die bijna vervallen?  Neem ze dan snel -in overleg met het bedrijf waar je werkt- op.

Hoe zit het met vakantiedagen?

Vakantiedagen

Werk jij via Actief Werkt!? Als je fulltime werkt, dan krijg je ieder jaar 25 vakantiedagen. Als je parttime werkt, dan krijg je het evenredig deel daarvan. Werk je 20 uur, dan krijg je dus 12,5 vakantiedagen. Van die 25 vakantiedagen zijn er 20 'wettelijk'. Het is het minimum aantal dagen waarop je volgens de wet in Nederland recht hebt. Als flexcollega krijg je 5 extra vakantiedagen. Deze dagen krijg je vanuit de CAO voor Uitzendkrachten. Het zijn de 'bovenwettelijke' vakantiedagen. 

Als je aan het einde van het jaar nog vakantiedagen over hebt, is dat geen probleem. Je vakantiedagen blijven gewoon staan. Je kunt de wettelijke dagen opnemen tot 1 juli van het jaar daarop. De bovenwetteljike dagen blijven zelfs 5 jaar staan!

 

Heb jij vakantiedagen die bijna vervallen?

Had jij in 2017 nog wettelijke vakantiedagen over? Dan moet je even opletten. Wat je daarvan in 2018 nog niet hebt opgenomen, vervalt dus per 1 juli 2018. Dat is over een maand. Check dus even op je loonstrook in de Mijn Actief-omgeving of in de Mijn Actief App, of je nog vakantiedagen hebt staan. Dan weet je waar je aan toe bent. Dan kun je in overleg met het bedrijf waar je werkt kijken wanneer je deze dagen alsnog kunt opnemen. 

Heb je nog vragen?  Neem dan contact op met je contactpersoon van Actief Werkt!. 
Contactinfo van onze teams en vestigingen vind je hier.