Menu

Een hypotheek voor uitzendkrachten

vrijdag 8 april 2022

Met de Actief Werkt! perspectiefverklaring is het voor uitzendkrachten sinds een aantal jaar mogelijk een hypotheek aan te vragen. Zo ontving onze flexcollega Danny, hovenier bij Sight landscaping, onlangs nog een perspectiefverklaring. 

Aanvragen perspectiefverklaring

Actief Werkt! is gecertificeerd (VRO) om aan haar flexkrachten een perspectiefverklaring te verstrekken. De perspectiefverklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het gaat om ABN AMRO, Aegon, Allianz, Argenta, BLG Wonen, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Hypotheken, ING, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Obvion, Rabobank, Reaal, Regiobank, Robuust, SNS, Triodos Bank en Vista Hypotheken. Onze Perspectieftaxateurs beoordelen jouw positie en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en bij een positief resultaat geven zij een perspectiefverklaring voor je af waarmee jij een hypotheek kunt afsluiten.

 Voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat je op het moment van aanvragen minimaal 52 weken werkzaam bent voor Actief Werkt!

Belangrijk bij het aanvragen van een perspectiefverklaring:

  1. De doorlooptijd van een aanvraag is maximaal 3 weken, tellend vanaf het moment dat de flexkracht de benodigde documenten heeft aangeleverd.
  2. Een volledig en goed dossier (referenties, beoordelingen, gesprekken) leidt niet automatisch tot de afgifte van een Perspectiefverklaring omdat het perspectief op de arbeidsmarkt kan tegenvallen.
  3. Om boetes te voorkomen is het belangrijk dat je wacht met het kopen van een huis totdat je de perspectiefverklaring in je bezit hebt.
  4. De perspectiefverklaring is na uitgifte een half jaar geldig.

Hoe ziet het aanvraagtraject eruit?

De perspectieftaxateur coördineert het aanvraagtraject dat uit de volgende 3 onderdelen bestaat:

  1. Telefonisch intakegesprek + beoordeling persoonlijk dossier
  2. Gesprek met leidinggevende over “employability” (in hoeverre kan de flexkracht zijn/haar eigen weg zoeken op de arbeidsmarkt)
  3. Een arbeidsmarktscan (hoe ziet de arbeidsmarkt er op dat moment uit)

Hoe kan ik de perspectiefverklaring aanvragen?

Dat kan op twee manieren:

  • Jouw contactpersoon van Actief Werkt! kan deze voor je aanvragen
  • Je kunt de perspectiefverklaring zelf aanvragen via jouw “Mijn Actief” omgeving (onderdeel ‘Administratie’)

LET OP: een Perspectiefverklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Soms is een werkgeversverklaring voldoende voor het aanvragen

Wilt u meer weten? Stel uw vragen gerust aan één van onze medewerkers.

Contact