Menu

Een hypotheek voor uitzendkrachten in coronatijd

donderdag 2 juli 2020

Met de Actief Werkt! perspectiefverklaring is het voor uitzendkrachten sinds een aantal jaar mogelijk een hypotheek aan te vragen. Zelfs in coronatijd is dat gelukkig gewoon mogelijk. Zo ontving onze flexcollega Danny, hovenier bij Sight landscaping, onlangs nog een perspectiefverklaring. 


De perspectiefverklaring

Flexwerkers, zoals uitzendkrachten, ondervinden vaak moeite bij de aanvraag van een hypotheek. Banken zijn huiverig om hen een hypotheek te geven omdat zij niet kunnen uitgaan van de zekerheid die een vast contract biedt. De perspectiefverklaring maakt het voor arbeidskrachten met een flexibele arbeidsovereenkomst mogelijk om een hypotheek te verkrijgen.


Hoe werkt het?

De Actief Werkt! perspectiefverklaring gaat uit van de kansen die een uitzendkracht op de arbeidsmarkt heeft. Aan de hand van een uitgebreide arbeidsanalyse en een persoonlijk gesprek wordt gekeken of er de komende jaren voldoende uitzicht is op werk. En of men dus een hypotheek kan blijven betalen. Zijn deze kansen goed, dan kan er een perspectiefverklaring worden afgegeven.


Voorwaarden

Voorwaarde om een perspectiefverklaring aan te vragen is dat uitzendkrachten op het moment van de aanvraag minimaal 1 jaar werkzaam zijn bij Actief Werkt!

Wilt u meer weten? Stel uw vragen gerust aan één van onze medewerkers.

Contact