Menu

De uitbetaling van feestdagen

donderdag 4 mei 2017

Pasen, Koningsdag, bevrijdingsdag... we zitten volop in de 'bijzondere' dagen. Dat levert soms vragen op. DaaromFeestdagen zetten wij alles nog eens voor je op een rij.

Vaak heb je als uitzendkracht recht op doorbetaling van een Feestdag. Want jij hebt er niet voor gekozen om niet te werken, het is een verplichte vrije dag. De voorwaarde is wél dat deze dag altijd een werkdag voor je is. Koningsdag viel op een donderdag. Als je op donderdag altijd werkt, heb je recht op doorbetaling. Als je op donderdag nooit werkt, dan krijg je niet nu ineens doorbetaald. Best logisch toch?

Wij checken voor je of jij recht hebt op doorbetaling van een feestdag. Dat kost wel wat tijd. Daarom is het niet haalbaar om de betaling van de feestdag met de betaling van de overige dagen van die week te laten plaatsvinden. Als je recht hebt op doorbetaling, krijg je je salaris met de betaling van de week er op. 

De betaling van Koningsdag krijg je dus mits je daar recht op hebt, in de week van 8 mei. 

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag is geen officiële feestdag. In de meeste CAO's is bepaald dat Bevrijdingsdag ééns in de vijf jaar als officiële feestdag geldt (en dat is pas in 2020 weer aan de orde). Ook al heb je vrij genomen op bevrijdingsdag,  dan heb je dus geen recht op feestdaguren. Als je gewoon werkt op Bevrijdingsdag, is er geen sprake van feestdagtoeslag. 

Heb je nog vragen hierover?  Stel ze dan aan je contactpersoon. En geniet van de (feest)dagen!